Wintermutsjes van wol

Regelmatig probeer ik met de kinderen aan het knutselen te gaan. Het vergt soms wat voorbereiding maar dan heb je ook wat. Tijdens het opruimen kwam ik een aantal bollen wol tegen. Ach ja, die had ik ooit een keertje gekocht omdat ik van plan was te gaan breien. Ook weer een hobby die op niks uitgelopen is. Om nou helemaal niks meer met die wol te gaan doen is ook zonde. Dus ik besloot gezellig wintermutsjes van wol te maken.

Wat heb je nodig?

  • Wol
  • Wc-rolletje
  • Schaar

Hoe maak je het?

Wol kun je vrij goedkoop krijgen bij de bekende budget-winkels. Denk aan de Wibra, Zeeman of Action. De wol die ik had heeft me €1,49 voor een bol gekost en daar kun je echt wel een heel deel wintermutsjes van knutselen. Wc-rolletjes spaar ik eigenlijk altijd wel op. We kunnen er altijd wel iets mee maken en heb ik er teveel dan gaan ze in een zak mee naar school. Voor deze knutsel heb ik 1 wc-rolletje in 5 stukken geknipt, maar het is aan jou hoe breed je de rand wil van het wintermutsje.

Knip een aantal stukken wol af. Ik had gemiddeld tussen de 30 en 40 stukjes nodig per mutsje. Het is ook afhankelijk van de dikte van de wol natuurlijk. Vervolgens pak je 1 draadje en vouwt deze dubbel. Dan haal je de twee losse uiteindes door de lus heen zodat hij vast blijft zitten aan het wc-rolletje. Doe dit met het hele rolletje.

Als je klaar bent heb je dus allemaal losse draden hangen. Met een stukje wol bind je ze simpelweg bij elkaar. Knip eventueel aan de bovenkant nog wat wol weg zodat het ongeveer gelijk is.

Voor kinderen is dit ook een leuke activiteit. Alles bij elkaar ben je hier zo`n 15 tot 20 minuten per mutsje mee bezig. Het is ook leuk om ze bijvoorbeeld op te hangen aan een tak voor het raam.

Gebruik jij wol alleen voor te breien of knutsel je er ook wel eens andere dingen mee?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *