Zo vind jij jouw perfecte trouwjurk!

Trouwen - perfecte trouwjurk

Volgende maand ben ik alweer 12,5 jaar getrouwd. Ik was niet het meisje dat al haar hele leven naar de bruiloft toeleefde, maar toen ik eenmaal gevraagd was ontstond wel de zoektocht naar mijn perfecte trouwjurk. Trouwen doe je meestal maar 1 keer en natuurlijk wil je er dan prachtig uitzien. Daarom deel ik in dit artikel een aantal tips om jou te helpen jouw perfecte trouwjurk te vinden.

Inhoudsopgave

De perfecte trouwjurk is voor iedereen anders

Iedereen heeft haar eigen smaak en dat is maar goed ook, anders zou de wereld er aardig saai uitzien. Keuzes waar je moeder of vriendinnen mee komen aanzetten is prima, maar uiteindelijk ben jij degene die in de jurk moet lopen. Hij moet dus echt jouw smaak zijn. Neem de keuzes van de mensen uit je omgeving mee in je achterhoofd, maar kies uiteindelijk zelf.

Surf over het internet

Internet is een bron van inspiratie. Ik had destijds wel internet maar ik deed er eigenlijk niet veel mee. Ik liet boekjes thuiskomen om plaatjes van trouwjurken te bekijken. Ik zwijmelde helemaal weg bij trouwjurken van 1 bepaald merk: de Sincerity trouwjurken. Voor mij waren ze het ultieme voorbeeld van de perfecte trouwjurk. Ze waren vrouwelijk en elegant. Als ik alleen al een boekje opensloeg en ik zag het woord Sincerity begon mijn hart al sneller te kloppen.

Ga naar de winkel om jurken te passen

Omdat ik helemaal vol was van 1 bepaalde jurk, besloot ik naar de bruidswinkel te gaan. Elke jurk heeft een bepaald nummer, dus gewapend met de naam en het nummer liep ik de winkel binnen. De bruidswinkel had de jurk en ik heb hem gepast. Hij was fantastisch. Echter gaf de verkoopster me niet echt een fijn gevoel, ze was nogal gehaast omdat er meerdere brides-to-be op zoek waren naar een jurk, en dat zorgde ervoor dat ik besloot mijn perfecte jurk in elk geval niet bij haar te kopen.

Jouw perfecte trouwjurk vind je als je hem aan hebt

Een beetje teleurgesteld was ik wel, maar mijn moeder had een slim plan: “we kijken gewoon of er nog ergens een bruidswinkel in de buurt is.” Zo gezegd, zo gedaan. Na de lunch gingen we naar een andere bruidswinkel waar een hele aardige verkoper was. Weer overhandigde ik mijn briefje met de naam van de Sincerity jurk en het nummer. Hij keek me aan: “Lieverd, is dit de eerste keer dat je trouwt?” Ik knikte. “En hoeveel trouwjurken heb je gepast?” Ik stak 1 vinger omhoog. “Nee, nee, nee. Dat ga je niet doen! Je trouwt maar 1 keer als het goed is en dan moet je gewoon verschillende jurken aan hebben gehad. Jouw perfecte jurk vind je pas als je hem aan hebt, die kies je niet van een plaatje.”

Maak er een klein feestje van

Hij liep met me door de winkel en liet me kiezen. “Kies iets wat je nooit uit zou kiezen op een plaatje.” zei hij. In totaal koos ik 4 verschillende jurken uit die ik besloot te passen. Ik had de grootste lol en toen ik de 3e jurk aantrok voelde het perfect. Ik kwam het pashokje uit en de verkoper keek me lachend aan. “Bingo.” zei hij en hij draaide zich naar mijn moeder. “Je ziet het aan haar ogen. Dit is haar perfecte trouwjurk.”

Dit artikel is ontstaan d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *