Zonnebrandcreme voor kinderen

Met de zomer in volle gang is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen zich goed insmeren zodat ze niet verbranden. Dat lijkt eenvoudig gezegd, maar ik heb er een hekel aan om steeds achter mijn pre-pubers aan te rennen met de vraag of ze zich eventjes willen insmeren. Ik kreeg twee tubes zonnebrandcreme voor kinderen opgestuurd en vandaag vertellen we je wat we er van vinden.

Inhoudsopgave

Buitenspelen is leuk!

Mijn kinderen zijn alle drie veel buiten, zeker in de zomerse periodes. Zodra ze beneden zijn gooien ze de achterdeur open. We hebben een grote overkapping achter het huis dus daar brengen we veel tijd door. Natuurlijk hebben we in de tuin zelf ook de nodige parasols en schaduwhoekjes gecreëerd maar evengoed blijft insmeren belangrijk. Zelf zorg ik dat ik minimaal een factor 30 voor de oudere kinderen in huis heb en een factor 50 voor de jongste.

Kleurparels in de zonnebrandcreme

Kinderen die geen zin hebben om zich in te smeren

Ik kreeg een tube voor kinderen en een tube voor baby`s en jonge kinderen van het merk Vision opgestuurd. Beiden zijn factor 50. Mijn jongste spruit is ruim anderhalf en laat zich nog wel insmeren als wij het aangeven. Hij vond vooral het plaatje van twee konijntjes erg aantrekkelijk.

Ik riep Damiën en Daelyn om zich in te smeren maar kreeg het commentaar wat ik eigenlijk al verwacht had: “Nu niet, we zijn druk bezig!” Met andere woorden: we hebben geen zin om ons in te smeren. “Maar dit is leuke zonnebrandcreme. Met kleurtjes.” Twee paar nieuwsgierige oogjes keken me aan. Dat wilden ze dus wel graag proberen.

Vision zonnenbrand ervaring

De kinderen vonden de kleurparels een hartstikke leuk idee. Smeren tot alle kleur verdwenen is. Ze hadden er plezier in en zeurden ook niet nadat ik ze opdracht gaf nog eens te smeren.

Ik heb online gelezen dat de korrels lastig kapot te krijgen zijn en dat het meer op scrubben leek dan wat anders. Persoonlijk deel ik die mening niet. Ik heb een dotje creme aangebracht, hoef niet hard te drukken en de korreltjes gaan vrij snel kapot. De witte zonnebrandcreme kleurt dan lichtblauw. Daarna smeer ik hem goed uit.

Mijn kinderen zijn 8 en 11 en hadden er ook geen problemen mee. Beide zonnebrandcreme`s zijn, volgens het label, zeer waterbestendig. Nadat ik mijn jongste had ingesmeerd heeft het me inderdaad wat moeite gekost om mijn handen ‘creme-vrij’ te krijgen.

Dat wil niet zeggen dat je er met 1 keer smeren van af bent. Het advies blijft om regelmatig je kinderen in te smeren en op het warmste moment van de dag lekker uit de zon te blijven. Via onderstaande (affiliate ) link kun je de zonnebrandcreme van Vision bestellen bij Bol.com.

Hoe vaak smeer jij jouw kinderen in? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *