Zoo Bizar

Ik vind het leuk om nieuwe plekken en nieuwe uitjes te ontdekken. De grotere dierentuinen en pretparken zijn vaak wel bekend, maar er zijn genoeg kleine parkjes en initiatieven in Nederland die ook aandacht verdienen. Zo zag ik in een informatieboekje tijdens onze vakantie in Drenthe staan dat je Zoo Bizar in het museumdorp Orvelte kon bezoeken. Een half uurtje later zaten we in de auto en reden we naar Orvelte.

Inhoudsopgave

Orvelte

Orvelte is een museumdorp. Als je aankomt kun je de auto op een parkeerplaats buiten het dorp zetten. De parkeerkosten hier zijn €3. Je loopt door een paadje heen, komt voorbij wc`s (ideaal!) en loopt het autovrije dorp in. Autovrij tot op zekere hoogte. De bewoners zelf kunnen wel met hun auto het dorp in en kunnen deze gewoon bij hun woningen parkeren.

Orvelte is een museumdorp. Een groot aantal boerderijen en woningen zijn ingericht voor het publiek. Het was best druk toen wij er waren. En het is zeker leuk om eens een kijkje te gaan nemen. Er waren verschillende winkeltjes, we konden een stukje pannenkoek proeven, we mochten (tegen een kleine vergoeding) bij iemand in een schuur kijken waar een verzameling vrachtauto`s stond en we vonden er Zoo Bizar. Ik denk dat dit toch veruit het leukste en meest interessant was voor de kinderen.

Zoo Bizar Orvelte

Zoo Bizar is een kleine, niet alledaagse dierentuin. Je kunt hier geen olifanten, leeuwen of tijgers verwachten, maar meer de ‘bizarre’ diersoorten die je vrijwel niet in de reguliere dierentuinen tegenkomt. Denk aan een vogelspin, wandelende takken, stinkdieren, naaktratten en gordeldieren. Ook varkens en cavia`s lopen hier rond.

Het leuke van Zoo Bizar is dat er een aantal keer per dag uitleg wordt gegeven over de dieren die ze hier verzorgen. Je mag de dieren dan ook aaien of vasthouden. De ruimte waar je in rondloopt is dus ook vrij klein, je wandelt in principe bij iemand door de schuur. Buiten kun je nog een kijkje nemen bij de varkens, konijnen en cavia`s. Toen wij er waren, waren ze net een nieuw caviahok aan het bouwen.

Gordeldier

Alles bij elkaar hebben we hier een uurtje of 2 rondgelopen. Niet erg lang en niet iets voor een complete dag uit. Toch raad ik je aan Zoo Bizar eens te bezoeken mocht je in de buurt zijn. De kinderen vonden het heel erg leuk en hebben ontzettend genoten van het feit dat ze dieren mochten vasthouden en aanraken. Ze konden dieren van heel dichtbij bekijken en kregen leuke informatie over de diertjes.

Zoo Bizar entreeprijzen

Je betaald hier €4,95 entree per persoon (3 jaar en ouder) Je bent dan ongeveer 1 a 2 uurtjes binnen. Ik zou er wel op letten dat je naar binnen gaat rond de tijden dat er ook uitleg wordt gegeven. Deze tijden staan buiten op een bord aangegeven en zijn een aantal keer per dag.

Let er wel op dat als je met de auto naar Orvelte gaat, dat je dan ook nog €3 parkeerkosten kwijt bent. Die moet je er dus even bijtellen. Wil je meer informatie over Zoo Bizar? Kijk dan even op hun website.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *