Zoo van Zand : Zandsculpturen in de GaiaZoo

Zandsculpturen-GaiaZoo

Nu de vakantie in het zuiden des lands ook begonnen is, vroeg ik de kinderen wat ze graag zouden willen gaan doen. De jongste riep vrijwel direct dat hij graag naar de dierentuin zou willen. In de GaiaZoo in Kerkrade hebben ze vanaf het begin van deze zomer een leuk extraatje: zandsculpturen van verschillende dieren. Dankzij een speciale beschermlaag kunnen deze blijven staan tot het najaar. We zijn al verschillende keren in de GaiaZoo geweest en de kinderen vinden het fantastisch daar, dus togen we afgelopen week naar Kerkrade toe voor een dagje dierentuin.

Inhoudsopgave

Zandsculpturen, klein en groot

In april en mei werd er hard gewerkt door verschillende kunstenaars in de GaiaZoo om alle zandsculpturen op tijd af te hebben. De zandsculpturen staan in het teken van natuur- en soortbehoud. De GaiaZoo wil hiermee haar bezoekers leren over bedreigde diersoorten, de fokprogramma`s en wat de dierentuin doet om de natuur te beschermen.

Zandsculpturen GaiaZoo

De zandsculpturen vind je verdeeld over de vier gebieden van de dierentuin: Limburg, Rainforest, Taiga en Savanna. Je hebt kleine bouwwerken en grote bouwwerken, in totaal 10 stuks. Het blijft fascinerend hoe creatief een mens kan zijn. De kinderen keken hun ogen uit. Bij de ingang kregen we een speurtocht mee, zo konden we alles zien en zouden we geen zandsculptuur hoeven te missen. Al direct als je de dierentuin binnenkomt, zie je bovenstaand bouwwerk op het plein. Dit is Gaia, Godin van de aarde. Bij elk bouwwerk vind je een bordje met meer informatie over het beeld.

GaiaZoo Kerkrade

Wandelroutes door de dierentuin

Als je de wandelroutes volgt, dan zie je alles. Je komt voorbij de dieren, je ziet de zandsculpturen en je komt voorbij speeltuintjes. Voor Landon is het echt een belevenis en de afwisseling is fijn. Hij kan kijken naar de dieren en dankzij verschillende bordjes die bij de verblijven staan, kan hij op kinderlijke wijze iets leren. Er zijn trappen die beklommen kunnen worden om op uitkijktorens terecht te komen en natuurlijk moet je ook in het ‘wolvenhol’ kruipen. Juist de afwisseling tijdens deze wandelroutes maakt dat de GaiZoo zo leuk is om te bezoeken.

Dinodome GaiaZoo

Spelen in de GaiaZoo

De GaiaZoo is meer dan alleen maar een dierentuin. Door het park verspreid vind je verschillende speelgelegenheden. Een speeltoestel hier en een grote binnenspeeltuin, de Dinodome daar. Naast de Dinodome staat een grote carrousel in het thema dinosaurus en dat was voor Landon natuurlijk helemaal grote pret. Samen met zijn grote broer en zus wilde hij wel een paar rondjes op de dino.

In de Dinodome spelen was vond hij heerlijk. Hij heeft flink geklommen en geklauterd en er stonden vele bankjes en tafels zodat we ook even rustig konden lunchen. Let op: hier is geen restaurant, dat vind je op 2 minuten loopafstand van de Dinodome.

Alles bij elkaar hebben we een hele fijne dag gehad met ons gezinnetje, maar ik denk dat je dat ook wel ziet aan onze lach op de foto`s. 😉

Bestel hieronder direct jouw entreekaarten voor de GaiaZoo!

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *