10 romantische films voor de donkere avonden

In deze koude wintermaanden is het heerlijk om achterover gezakt op de bank een lekkere film te kijken. Er zijn zoveel verschillende films dat het moeilijk kiezen is. Het leek me leuk om er een aantal op een rij te zetten voor je. Bij deze: 10 romantische films voor de donkere avonden.

Inhoudsopgave

Nicholas Sparks films

De Nicholas Sparks films doen het eigenlijk altijd wel goed bij mij. De boekverfilmingen lijken steeds weer een geweldig succes te zijn. De meest bekende is toch wel the Notebook maar als je op Netflix bij zoekopties ‘Nicholas Sparks’ intoetst, komen er verschillende naar boven. Ook Safe Haven is een goede film. En wist jij dat wij de naam van onze jongste zoon uit zijn film A Walk To Remember hebben? Meer informatie over deze films vind je hier.

Theory of Everything

Deze film vertelt het levensverhaal van Stephen Hawking, een wereldberoemde persoon die ALS krijgt en desondanks theorieën over het universum blijft ontwikkelen. Lange tijd staat zijn vrouw aan zijn zij. Mooie verfilming over een bijzonder echtpaar. De uitgebreide review lees je hier.

Romantische films van Twilight

In eerste instantie moest ik hier helemaal niks van weten, ik hou namelijk niet van griezelfilms. Per toeval zag ik een aantal jaar geleden deel 1 op tv en deze trok mij toch wel aan. Een week later kwam deel 2 en die heb ik vol verwondering gekeken. Al snel had ik alle 5 films gezien over de jonge Bella die halsoverkop verliefd raakt op een vampier. Edward valt ook voor haar en dat zorgt ervoor dat ze geen makkelijke relatie krijgen. Ook mijn dochter is inmiddels fan van de films. Meer informatie over deze films vind je hier.

Confessions of a shopaholic

Ik moet hier zo om lachen, ik vind het een heerlijk boek en een heerlijke film. Het verhaal gaat over een koopverslaafde jongedame die zoveel schulden heeft dat ze zich behoorlijk door het leven liegt. Maar de waarheid komt uit net op het moment dat ze wel heel erg geïnteresseerd is in haar leuke baas. Meer informatie over deze film vind je hier.

Romantische films van Soof

Soof is een Nederlandse film. Voor velen zal hij vast herkenbaar zijn, na jaren huwelijk zit je in een sleur. Wat doe je eraan om het weer een beetje spannend te maken? En wat doe je als een andere man interesse in jou blijkt te hebben. Een film vol humor, maar ook verdriet. Inmiddels is er ook een deel 2 van deze film uitgekomen en zelfs een serie op tv. Meer informatie over Soof vind je hier.

Romantische films Soof

Dirty Dancing

Een ‘gouwe ouwe’ die natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje. Dirty Dancing. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit verhaal van Baby en haar dansleraar Johnny niet kennen. Ook echt leuk om met je kinderen te kijken. Meer informatie over Dirty Dancing vind je hier.

Grease

Ik hou van de oudere films en dit is er ook eentje van. Ik zag hem voor het eerst eind jaren 80 op tv en omdat ik een voorliefde had voor dansen vond mijn moeder dat deze film echt iets voor mij moest zijn. Op school danste ik vlak daarna Hopelessly devoted to you in mijn ‘pyjamajurk’ voor alle leerlingen en werd John Travolta de liefde van mijn leven. Meer informatie over Grease vind je hier.

Pretty Woman

Vrouw maakt verkeerde keuze, maar komt dankzij die foute keuze terecht bij de juiste man. Hoe fout was je keuze dan? Een heerlijk verhaal over mensen die niet verliefd willen worden, maar het wel worden. Richard Gere en Julia Roberts bleken een goed filmstel te zijn. Jaren later speelden ze ook samen in de film Runaway Bride. Meer informatie over Pretty Woman vind je hier.

Friends with benefits

Zelfde idee, ander jasje. Twee mensen die geen behoefte hebben aan liefde en relatiestress besluiten gewoon seks te hebben met elkaar. Geen verplichtingen, geen vastigheid, alleen maar zo nu en dan seks. Maar ze hadden er geen rekening mee gehouden dat ze echt verliefd op elkaar zouden worden. Meer informatie over Friends with Benefits vind je hier.

Crazy, Stupid, Love

Ik kan je niet eens in een paar zinnen uitleggen waar deze film om gaat. Het is in elk geval ontzettend lachen en zeker de moeite waard om te kijken. Vooral ook omdat Ryan Gosling erin meespeelt, niet onaardig om naar te kijken. Meer informatie over Crazy, Stupid, Love vind je hier.

Welke film is jouw favoriet?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *