Netflix series

Ik heb Netflix lang buiten de deur weten te houden. Manlief wilde al langer een Netflix-abonnement en een klein jaar geleden ben ik dan toch overstag gegaan. Inmiddels ben ik een aantal series verder, want dat hele Netflix is toch wel een verslaving geworden. Ik deel vandaag mijn favoriete Netflix series die ik afgelopen jaar heb gekeken.

https://www.youtube.com/watch?v=_03DBXL3Srw

Inhoudsopgave

Sons of Anarchy

Vanaf dag 1 dat we Netflix hadden doken we de ‘serie-archieven’ in. Sons of Anarchy sprak Dave direct aan. Eigenlijk vind ik series niks. Ik vergeet altijd te kijken en mis dan de helft. Ik besloot dus even te googlen voordat ik meekeek. Hoeveel seizoenen had deze serie en stonden ze ook allemaal op Netflix? Yes, Sons of Anarchy had 7 seizoenen die allemaal op Netflix stonden. We konden dus alles afkijken.

Het hele idee van een motorclub volgen trok me niet helemaal. De hoofdrolspeler, Charlie Hunnam trok me over de streep. Geen vervelend exemplaar om naar te kijken. De serie werd steeds spannender en al snel zaten we als een stel verslaafden voor de tv. Nog 1 aflevering voor we gaan slapen. We keken zomaar 4 of 5 afleveringen op een avond.

In de serie volgen we Jax, de vice-president van de motorclub en zoon van 1 van de oprichters. Je ziet wat er bij de motorclub gebeurd maar ook welke impact dat heeft op de levens van de leden en de inwoners van het stadje waar ze wonen. Elk seizoen heeft 13 afleveringen met uitzondering van seizoen 4. Deze heeft 14 afleveringen.

Eerlijk is eerlijk, soms zat ik ook met mijn ogen dicht voor de tv. Ik ben niet zo`n fan van idiote martel- en moord momenten. Toch zou ik de serie zo weer kijken. Na 7 seizoenen is het ook echt een afgerond verhaal. Het is spannend, je zit vaak op het puntje van je stoel, en je leeft vaak echt mee met de hoofdrolspelers. Aanradertje dus!

Pretty Little Liars

Dave werkt vaak in de avonduren dus als de kinderen in bed liggen zit ik alleen op de bank. Om dan al verder te gaan met The Sons of Anarchy zou niet heel erg leuk zijn. Mijn liefzus vertelde me dat ik Pretty Little Liars moest kijken. Dat was pas echt een van de gavere Netflix series!

Dus ik besloot weer te googlen. Hoeveel seizoenen heeft deze serie? Komen er nog nieuwe seizoenen of is het klaar? En staat alles op Netflix? Alle vragen kon ik beantwoorden met een Ja. Ik kon dus beginnen aan de Netflix serie Pretty Little Liars.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eerste seizoen iets minder vond. Misschien was het een serie waar ik in moest komen? Naarmate de afleveringen vorderden werd het verhaal ook spannender. En dan heb je toch dat typische serie-idee. Je kunt niet wachten tot de volgende aflevering om te weten wat er ging gebeuren. Ik keek dus wekenlang bijna elke avond naar Pretty Little Liars.

Mocht je tijd hebben dan is het best een leuke serie om te volgen, gemiddeld zijn er tussen de 20 en 25 afleveringen per seizoen dus je bent wel een tijdje zoet. Steeds als je denkt te weten wie ‘A’ is, gebeurt er weer iets waardoor je van gedachten veranderd. De ontknoping had ik overigens niet verwacht.

Lees ook: Netflix series voor peuters

Gilmore Girls

Ik was even klaar met Netflix series en keek een tijdje lang alleen films in de avonduren. Ook prima, ik hou van verschillende soorten films. Opeens zag ik op Netflix de film ‘A Year in the life of the Gilmore Girls’ voorbij komen. Hmmm. Ik had al een paar keer de serie willen kijken, maar had weinig zin om elke avond verslaafd naar deze dames te staren. Toch maar even googlen. Hoeveel seizoenen zijn er? En staan die allemaal op Netflix? Ja….

Ik begon dus een maand of 2 geleden toch maar aan deze serie, 22 afleveringen per seizoen. En hij is meteen leuk. Leuk en herkenbaar. Moeder Lorelai voedt haar dochter Rory alleen op. Ze is chaotisch, druk en komt altijd in rare situaties terecht. In tegenstelling tot haar dochter Rory die ontzettend goed kan studeren en daar dus ook bijna altijd mee bezig is. Elke vrijdagavond gaan ze ( min of meer verplicht ) eten bij de ouders van Lorelai. Deze mensen zijn behoorlijk rijk en eigenlijk teleurgesteld in Lorelai aangezien ze als tiener zijnde een kind heeft gekregen en toen ook gestopt is met school. Rory daarentegen is natuurlijk hun oogappeltje waar ze hoge verwachtingen van hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=kGGNNSmGDpU

Gilmore Girls – A year in the life

Ik vond de serie echt heerlijk om te zien. A year in the life kun je kijken als je de Netflix serie hebt gezien. In 4 afleveringen ( van anderhalf uur per aflevering ) zie je wat er gebeurt is met alle inwoners van Stars Hollow na 10 jaar. Wat is er terecht gekomen van Lorelai en Rory? Zijn ze nog bij hun grote liefdes of zijn ze weer alleen? En hoe is het Rory vergaan na haar studie?

De spelers zijn natuurlijk allemaal 10 jaar ouder geworden, maar het is echt leuk om te zien hoe ze bijna de volledige cast weer bij elkaar hebben gekregen. Ik dacht dat dit een eenmalige reunie zou zijn zodat we konden zien hoe het de inwoners van Stars Hollow vergaan was, maar inmiddels begin ik het me af te vragen. Het einde van de laatste aflevering was echt…naja, ik ga niks verklappen over het einde ( al kun je via google makkelijk uitvinden wat er gebeurt ) Ik was in elk geval hartstikke verbaasd en zat serieus op de bank naar de tv te schreeuwen omdat ik het einde dus echt niet vond kunnen… 😉

Prison Break

Ik had de serie Prison Break al een hele tijd in mijn lijst staan. Hij leek me spannend maar ik was een beetje ‘serie-moe’ en besloot hem even te laten voor wat het was. Inmiddels zit ik in seizoen 2 van Prison Break en ik vind hem echt hartstikke spannend.

Prison Break gaat over een man, genaamd Michael Scofield die zijn broer Lincoln Burrows uit de gevangenis wil halen. Lincoln zit namelijk onschuldig vast voor moord en hem wacht de doodstraf. Michael heeft zijn hele bovenlichaam laten vol tatoeëren. Deze tattoo is een blauwdruk van de gevangenis en moet ervoor zorgen dat hij kan ontsnappen. Daarnaast zorgt de tattoo er ook voor dat Michael weet welke vluchtroute ze moeten nemen.

De serie is echt spannend en ik vind het heerlijk om naar de kijken. Hij wordt eigenlijk ook steeds spannender en dat zorgt ervoor dat je steeds weer wil doorklikken naar een volgende aflevering.

Prison break seizoen 5

Prison Break telt 4 seizoenen, opgenomen van 2005 tot en met 2009. In 2017 is echter een 5e seizoen opgenomen. Dit seizoen telt 9 afleveringen en zou in december 2018 op Netflix moeten komen. ( bron ) In 2018 is er ook een Final Season opgenomen, een seizoen 6.

Nederlandse serie: Undercover

Een Nederlands-Belgische serie die in 2019 op Netflix is verschenen is de serie Undercover. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het een behoorlijk goede serie vond terwijl ik dat eigenlijk niet verwacht had. Het is even wachten op seizoen 2 maar die moet in het voorjaar van 2020 gaan draaien. Hier lees je mijn uitgebreide review.

Welke Netflix series ga ik nu kijken?

Tja, daar zit ik dus nu mee! Welke van de Netflix series zou jij me aanraden? En waarom juist die serie? Het liefst een serie waarvan alle seizoenen ( of bijna alle seizoenen ) op Netflix staan. Laat het me weten in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Netflix series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *