Undercover

Op Netflix staat sinds kort een nieuwe serie: Undercover. Ik zag hem al voorbij komen tijdens het zoeken naar films maar ben er eigenlijk ook weer zo aan voorbij gegaan. Toen Dave aan het ‘flipperen’ was op Netflix begon hij erover. “Dit is een nieuwe serie. Zullen we die kijken?” Ik hou niet zo van nieuwe series. Het is altijd zo lang wachten op een nieuw seizoen. šŸ˜‰ Maar goed, we besloten er dus voor te gaan.

Inhoudsopgave

Undercover cast

Undercover gaat over twee undercoveragenten Bob, alias Peter, en Kim, alias Anouk, (Tom Waes en Anna Drijver) die moeten infiltreren in het leven van Ferry Bouman (Frank Lammers) Ferry is vermoedelijk het hoofd van een grote criminele organisatie en handelt in XTC. Hij lijkt ongrijpbaar en daarom besluit de Nederlandse en Belgische politie hun krachten te bundelen. Wellicht kunnen ze hem dan wel oppakken.

Ferry voelt zich het meest thuis op de camping en heeft daar dan ook een groot chalet. Zijn ‘mannen’ hebben ook allemaal een caravan op de camping en zodoende is er veel onderling contact. John (Raymond Thiry) is al zo`n 30 jaar bevriend met Ferry en zijn rechterhand.

Ferry is getrouwd met Daniƫlle (Elise Schaap) die zich eigenlijk niet heel erg gelukkig voelt. Ze heeft het gevoel buitengesloten te worden door de andere vrouwen op de camping en staat daarom ook open voor nieuwe vriendschappen. Hier maakt Kim/Anouk natuurlijk gebruik van.

Undercover recensie

Eerlijk is eerlijk: In eerste instantie vond ik Frank Lammers niet echt een goede keuze om de criminele Ferry te spelen. Ik ken Frank eigenlijk alleen maar als jolige vader in de Jumbo reclames. Hij heeft me echt blij verrast. Hij zet zijn rol als Ferry ontzettend goed neer. Het ene moment is hij inderdaad die gezellige, jolige gast. Een volgend moment kan hij helemaal uit zijn slof schieten en zijn criminele kant laten zien.

De serie zelf is gebaseerd op waargebeurde feiten. Hij bestaat uit 10 afleveringen en elke aflevering duurt ongeveer drie kwartier. Enerzijds is het sneu om te zien hoe er gebruik wordt gemaakt van Daniƫlle haar eenzaamheid om te kunnen infiltreren, anderzijds is dit natuurlijk enorm slim. In korte tijd bouwen Peter en Anouk een goede band op met Ferry en Daniƫlle.

De serie is het echt wel waard om te kijken. Met 10 afleveringen ben je natuurlijk in een avond of 3/4 uitgekeken, maar het is echt wel een spannende serie. In deze serie worden er verschillende talen gesproken: Nederlands, Brabants, Belgisch, Engels, Frans en Spaans. Is dat storend? Persoonlijk vind ik van niet. Misschien wel als je er vanuit gaat dat je naar een Nederlandstalige serie kijkt. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ondertiteling en kun je alles dus prima volgen.

Undercover seizoen 2

Deze serie smaakt zeker naar meer. Ik vond het jammer dat hij na 10 afleveringen al afgelopen was. Seizoen 1 heeft een open einde en dus kreeg ik het idee dat er een tweede seizoen aan zou gaan komen.

Dat was inderdaad zo. In september 2020 is seizoen 2 gestart. Dit seizoen draait eigenlijk meer om Bob. Ferry en zijn crew zien we maar weinig aangezien Ferry vast zit. Persoonlijk vind ik dat wel jammer. Ik vond dat Frank Lammers echt een goede Ferry heeft neergezet in seizoen 1.

Toch komt Ferry in het tweede seizoen wel zo nu en dan voorbij. Dat doet me vermoeden dat hij wellicht in het derde seizoen weer een iets grotere rol krijgt. Derde seizoen? Ja, er komt een derde seizoen!

Undercover seizoen 3

Hoe en wat precies dat is nog onbekend. Netflix zelf geeft in elk geval een aantal toffe suggesties over seizoen 3. Ik zou het in elk geval leuk vinden om weer iets meer Daniƫlle en Ferry te zien in het nieuwe seizoen.

Heb jij Undercover al gezien?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *