Netflix. Yay or Nay?

Terwijl half Nederland al met volle teugen geniet van Netflix, deden wij nog niet aan deze rage mee. Manlief is wat meer van de nieuwe dingen dan dat ik ben , dus die zeurde al een tijdje over Netflix en dat het helemaal te gek moest zijn. Ook vriendinnen en familieleden adviseerden me om nu toch eens eindelijk met mijn tijd mee te gaan. En zo besloot manlief om tijdens de zomervakantie een proefabonnement van een maandje te pakken aangezien het rotweer was buiten. “Hadden de kinderen ook wat leuke films te bekijken.” Jaja… Maar hoe is dat na een maand? Wat vonden we van Netflix? Yay or Nay?

Inhoudsopgave

De films

Wij zijn echte filmfanaten. Het liefst zitten we bij elke nieuwe film in de bioscoop maar dat gaat natuurlijk niet. “Netflix heeft de nieuwste films!” zei manlief. De eerste paar dagen keken we inderdaad wat nieuwere films. Zo stond Vaiana er al in en dat vonden de kinderen natuurlijk geweldig. Maar na een weekje was ik wel klaar met Netflix. “Zo heel veel nieuwe films staan er echt niet in hoor. Veel ook dezelfde die gewoon bij on demand staan.” zei ik toen manlief thuis kwam van zijn werk. Ik zag wel heel veel series staan, maar dat is niet zo mijn dingetje.

De series

Volgens een vriendin draaide het echt om de series bij Netflix. Daarom wilde zij graag Netflix hebben. “Ik hou niet van series. Ik vergeet altijd de volgende aflevering te kijken.” zei ik. Maar dat was juist het handige van Netflix! Dan kun je verder kijken waar je gestopt bent en wanneer het jou uitkomt. Volgens een andere vriendin moest ik echt Pretty Little Liars kijken. Dat was zo tof! En zo begon ik aan deze serie.

Lees ook: Mijn favoriete Netflix series

Pretty stupid?

Manlief was niet thuis, de kinderen lagen op bed en ik had me geïnstalleerd op de bank. Kopje thee en zak chips binnen handbereik. Ik zette aflevering 1 van Pretty Little Liars op. Ik vond er niet direct heel veel aan maar bedacht me dat ik misschien aflevering 2 moest zien om er iets van te vinden. Na aflevering 2 vond ik er nog steeds weinig aan. Ik vond die Pretty Little Liars eigenlijk pretty stupid. Maar om de een of andere reden was er toch die nieuwsgierigheid. Iedereen kijkt het en zegt dat het fantastisch is, dus ik kijk nog wel even door. Bij gebrek aan beter zeg maar. De serie werd inderdaad beter en spannender en inmiddels ben ik halverwege seizoen 1. De nieuwsgierigheid is er zeker om te weten hoe het verder gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=_03DBXL3Srw

Sons of Anarchy

Manlief flipperde bij thuiskomst ook wat door het menu van Netflix. “Zullen we deze kijken? Lijkt me wel stoer.” Ik keek met een half oog naar het scherm. Sons of Anarchy. “Waar gaat dat over?” vroeg ik. “Een motorclub geloof ik.” was het antwoord. Ik besloot eerst op Google te zoeken hoeveel seizoenen deze serie had en of ze allemaal op Netflix stonden. Dat was het geval dus dan wilde ik wel meekijken. “Zet maar op, we zien wel.” zei ik. Vanaf moment 1 zaten we samen stilletjes op de bank naar het scherm te staren. Na aflevering 1 volgde er nog eentje. En nog eentje. En nog eentje. Shit! Was het zomaar al 2 uur in de nacht! We waren helemaal onder de indruk van deze serie en moesten ons echt losrukken van de tv. Inmiddels zijn we bij seizoen 3 beland en lijkt het alleen maar spannender te worden. En eerlijk is eerlijk: Die Jax is niet onaantrekkelijk.

Lees ook: Disney Plus

Netflix. Yay or Nay?

Inmiddels hebben we dus een maandje Netflix. Er komt wel eens een nieuwe film voorbij, maar vooralsnog vind ik het een beetje tegenvallen wat dat betreft. Netflix heb je volgens mij vooral voor de series. En ondanks dat we geen seriekijkers zijn, vinden we dit dus wel leuk. Is een aflevering afgelopen, flipper je gewoon direct door naar de volgende aflevering. Geen week wachten en we weten nog precies wat er gebeurt is in het verhaal. Netflix houden we dus nog eventjes aan. Voor de series. En af en toe een filmpje. 😉

Welke serie moet ik absoluut kijken op Netflix volgens jou?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Netflix. Yay or Nay?

  1. Wij hebben ook Netflix. Films kijken we misschien 2 per maand.
    Begin wel series maar nu ook minder. Prettig little liars ben ik gestopt bij seizoen 3. Weinig tijd… ik vraag me soms af hoe sommige moeders dat doen. Overdag kijk ik iig nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *