De favoriete Netflix series van mijn peuter

Sinds we Netflix hebben gaat er een wereld voor me open. Was ik vroeger nog vele kanalen aan het afflipperen om een geschikte peuterserie tegen te komen, nu heb ik met 1 druk op de knop alles bij elkaar. Landon heeft een aantal favorieten en die deel ik vandaag met je.

Inhoudsopgave

Peppa Big

Don`t ask me why. Als er 1 serie is die ik niet begrijp dan is het Peppa Big wel. Maar hij is gek op Peppa en leert er ook veel van. Zo komt hij nu geregeld bij de tandarts om te wennen aan de goede man en de omgeving. Peppa en haar broertje George gaan in 1 aflevering ook naar de tandarts en dat herinnert Landon weer aan zijn eigen tandartsbezoekjes. Inmiddels gaat hij al in een stoel zitten en mag ik Mama tandarts spelen. Een hele vooruitgang en ik hoop dat hij binnenkort bij de echte tandarts ook in de stoel gaat zitten en zijn tanden laat zien. Net als Peppa en George.

Nijntje

“Nijntje, lief klein konijntje” Ik kan de begintune zowat dromen. Toen Damiën klein was en in het ziekenhuis lag werd de dvd van Nijntje grijs gedraaid. Ook Landon kijkt graag Nijntje. Netflix heeft maar liefst 4 verschillende series van Nijntje en favoriet is Nijntje die de wereld ontdekt.

Lees ook: met je peuter naar de tandarts

Kleine Bheem

Dit is een serie die ik ook wel kan waarderen. Van Kleine Bheem is zojuist seizoen 2 op Netflix verschenen. Het gaat over een Bheem, een baby van nog geen jaar oud. Hij beleeft allerlei gekke avonturen zonder dat zijn moeder het in de gaten heeft. Landon kan hier aandachtig naar kijken en schudt af en toe zijn hoofd. “Bheem toch. Doe je nou weer??”

Chip en Pieper

Ook Chip en Pieper staat hier geregeld op. Het gaat over een mopshonden familie en de jongste telg heet Chip. Ze heeft een vriendje, een muis genaamd Pieper. Voor de ouders lijkt dit een knuffeltje, voor Chip is Pieper levensecht. Ze geeft Pieper te eten, neemt hem overal mee naar toe en verzorgt hem als de beste. Past prima in een peuter-straatje: ze hebben vaak hun eigen favoriete knuffel die in hun ogen levensecht is.

Pieter Konijn

Pieter, die kleine ondeugd. Landon is er gek op. Hij vertelt hele verhalen tegen mijn over ‘Spikkel, grote uil’ en over ‘Meerre Hoef’ (meneer Verhoef) Hij weet prima te vertellen wat Pieter allemaal uitspookt en gaat helemaal op in het verhaal. “Ren, Pieter! Meerre Vos kom je pakken!”

Welke peuterserie op Netflix is favoriet bij jouw peuter?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *