4 dingen die je kunt regelen voor de geboorte van je kindje

Er komt veel op je af in de eerste weken na de geboorte van je kleintje. Als moeder van inmiddels 3 weet ik als geen ander dat er veel dingen zijn die je ook prima kunt regelen voor de bevalling. Des te meer tijd is er over om te genieten van je kindje. Vandaag deel ik 4 dingen die je kunt regelen voor de geboorte van je kindje.

Inhoudsopgave

Het geboortebord

Een geboortebord in de tuin hoort voor mij echt bij de geboorte van een kindje. Toen ik zwanger was van Damiën kocht ik het geboortebord al voor mijn bevalling. Ik wist niet eens of hij een jongen of meisje zou zijn maar de naam besloot ik er later bij te zetten. Het voelde gewoon goed om het bord al in huis te hebben. Bij Daelyn en Landon wisten we het geslacht wel, dus hier konden we wel al de naam regelen.

Heb je geen tuin dan kun je op de website van Geboorteplein ook kiezen voor een geboortesticker of een bord voor op je raam. Zo kun je evengoed iedereen laten weten dat je kleintje is geboren.

Het avondeten

Toen ik zwanger was van Damiën dacht ik niet na over de impact die een kleintje kan hebben op je dagelijks leven. Zo begon ik altijd met koken rond de klok van 5. Maar Damiën leek dat prima aan te voelen: hij werd altijd vlak voor die tijd wakker en wilde dan echt zelf eten. Met borstvoeding was ik ook best wat tijd kwijt en zo zaten we vaak pas rond een uur of 7 op de bank met een warme hap.

Bij Landon besloot ik het anders te doen: dubbel koken voor de geboorte. Geen pan macaroni voor ons gezin van 4 maar een pan macaroni voor 8 personen waarna ik de rest in de vriezer kon schuiven. Het heeft me veel tijd gescheeld. Ook al was ik bezig met Landon rond etenstijd, de andere 2 kon ik wel een warme en voedzame maaltijd voor de neus zetten op een fatsoenlijk tijdstip. Zeker omdat ik in de avonduren altijd alleen was met de kinderen vanwege Dave zijn werk was dit ideaal voor mij.

De uitdeelcadeautjes

Een van de dingen die je kunt regelen voor de geboorte zijn de uitdeelcadeautjes voor de oudere broertjes en zusjes. In overleg met de school werd besloten dat de kinderen mochten uitdelen in de klas als hun broertje geboren werd. Ik wilde niks doen wat te maken had met muisjes want dan moest ik een hele middag of ochtend beschuiten gaan smeren. Ik besloot dus de uitdeelcadeautjes al ver van tevoren te maken. Lekker in mijn eigen tempo als de oudsten op bed lagen. Ideaal!

Bij oudere broertjes en zusjes: cadeautjes

Damiën is jarig op 23 oktober, Daelyn op 27 oktober en op 28 oktober was ik uitgerekend van Landon. Hij kon prima eerder geboren worden, maar mocht dus ook tot half november blijven zitten. Je weet nooit wanneer je kindje geboren wordt. En daarom besloot ik cadeautjes te regelen: de cadeautjes voor de verjaardagen, de schoencadeautjes voor Sinterklaas en alles voor pakjesavond stond al in september klaar op de zolder. Geen omkijken meer naar!

Heb jij nog tips om dit lijstje aan te vullen?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *