5 redenen waarom internet en tv onmisbaar is voor ons gezin

De huidige maatschappij kan niet meer zonder internet en tv. We zoeken bijvoorbeeld informatie voor we een aankoop doen, we kopen onze spulletjes voor verjaardagen, Sinterklaas en kerst en we volgen online meetings en webinars. Op tv kijken we films en volgen we de nieuwste series. Zeker in de afgelopen twee jaar hebben we hier in huis gemerkt hoe belangrijk (of juist ontspannend) zo`n abonnement voor ons is. In dit artikel deel ik waarom internet en tv onmisbaar is voor ons gezin.

Inhoudsopgave

Een goede internetverbinding voor mijn blog

Al sinds 2014 ben ik actief als blogger zijnde. Wekelijks vind je hier nieuwe artikelen terug en er staan inmiddels ruim 900 artikelen op mijn website. Dat zijn heel wat jaren en heel wat uren tijd die in mijn eigen persoonlijke stukje op het www zijn gaan zitten. En nog steeds beleef ik er veel plezier aan. Maar om met deze hobby bezig te zijn heb ik dus wel een goede internetverbinding nodig. Geloof me: ik heb een periode een slechte verbinding gehad en dat bracht een heleboel ergernis met zich mee. Toen we opnieuw gingen kijken naar ons abonnement was een goede internetverbinding dus het belangrijkste punt.

YouTube is onderdeel van ons leven

Sinds 2015 hebben we een YouTube kanaal. Destijds meer omdat onze oudste dat graag wilde dan dat ik er zelf enthousiast van werd. Maar zoals dat dan wel eens gaat: enthousiasme kan aanstekelijk werken en zo werd ik sinds 2019 zelf steeds actiever op YouTube. Ik deel wekelijks een video over (low-budget) koken en bakken. En om die video`s te kunnen uploaden moet je dus wel een goede internetverbinding hebben. Ben je nog niet geabonneerd op mijn YouTube kanaal, dan zou ik het erg leuk vinden als je dat zou doen. 🙂

Een goed internet en tv abonnement voor onderwijs op afstand

Helaas hebben we hier de laatste twee jaar vaak mee te maken gehad: onderwijs op afstand. Niks belangrijkers dan een goede internetverbinding want anders worden er delen van lessen gemist. Damiën zat soms uren op zijn kamertje lessen te volgen terwijl ik beneden aan de tafel met de andere twee huiswerk aan het maken was. Ook online, dus niet op een blaadje in een schriftje. Met zoveel mensen tegelijk in huis die gebruik maken van het internet kun je niet zonder een goed internet en tv abonnement.

Beeldbellen

Tijdens de lockdowns werd geadviseerd zoveel mogelijk in je eigen, persoonlijke bubbel te leven en om zoveel mogelijk contacten te vermijden. Niet makkelijk om mensen ineens een stuk minder te zien, maar ook nu was ik stiekem wel een beetje blij met de huidige technologie. We konden beeldbellen met oma, opa, ooms en tantes. Ook voor de kinderen is dit een stuk leuker dan gewoon bellen aangezien je elkaar kon zien en even lekkere gekke bekken kon trekken naar elkaar.

En als laatste waar we een internet en tv abonnement voor gebruiken: de films en series

Het zal geen geheim zijn dat ik gek ben op films en series. Mijn favoriete series zit ik soms te bingewatchen tot diep in de nacht als iedereen al in bed ligt. Ook films kijken we hier graag met het gezin. We hebben bijna elk weekend een gezellige movienight waarbij we allerlei lekkers op tafel zetten en samen een film uitzoeken om te kijken.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *