5 Tips voor de kinderkamer: hoe maak je er een persoonlijk plekje van?

Kinderkamer inrichten

Er is geen enkele ruimte in huis die zo vaak van uiterlijk veranderd als een kinderkamer. Waar de overige ruimtes maar sporadisch van uiterlijk veranderen, verandert de kinderkamer elke 2 of 3 jaar wel een keertje. Wij geven je 5 tips voor de kinderkamer. Hoe verander je deze met een klein budget? En hoe maak je van een babykamer een peuterkamer en van een kinderkamer een stoere tienerkamer?

Inhoudsopgave

Slaapkamers met een thema

Als je kiest voor een neutrale kleur op de muren kun je met accessoires een heel eigen uitstraling aan de kinderkamer geven. Een witte of zachtgele muur kan jarenlang mee. Het kost dan weinig tijd, moeite en geld om van een peuterkamer naar een kleuterkamer te gaan en van daaruit naar een echte schattige meidenkamer of stoere jongenskamer. Accessoires kun je nieuw kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om tweedehands op marktplaats te kijken voor leuke items. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer lokale facebookpagina`s waar mensen gratis spullen weggeven of waar je voor gratis spullen kunt vragen.

Kies voor 1 felgekleurde muur

Wil je toch iets meer tijd in het pimpen van de kinderkamer steken? Ga dan voor een felgekleurde muur in het zuurstokroze of knallend blauw. Op zich vallen de kosten wel mee voor een blik verf en met een middagje schilderen ben je klaar. Qua accessoires zou ik het dan weer iets rustiger houden en in elk geval aan de gekleurde muur kiezen voor lichte spulletjes. Ga bijvoorbeeld voor een witte boekenplank, zoals deze.

Onze peuter wilde een toffe peuterkamer met autobed!

Tips voor de kinderkamer: kies voor een toffe lamp!

Lampen kunnen echte eyecatchers zijn. Zo vond mijn dochter een bepaalde lamp helemaal fantastisch. Wat ook niet onbelangrijk was, is dat deze lamp sentimentele waarde heeft. Hij was van haar opa die inmiddels overleden is. Voor haar is hij dus goud waard en zo heeft ze toch een beetje van opa bij zich.

Heb je jongere kinderen dan kun je kiezen voor lampen met een bepaalde stijl. Zo heb je lampen in de vorm van een vliegtuig of een bloem. Maar ook Disneylampen zijn te koop en geven de kinderkamer echt een thema.

Een nachtlampje is ook niet onbelangrijk. Dit kan in precies dezelfde stijl maar je kunt ook kiezen voor iets compleet anders. Het is in elk geval hartstikke handig om in de avonduren nog een stukje te lezen of om aan te knippen als ze midden in de nacht naar het toilet moeten.

Opgeruimd staat netjes: zorg voor opbergruimte!

Opbergruimte is onmisbaar op de kinderkamer. Een beetje afhankelijk van de leeftijd is hoe je de spulletjes opbergt. Onze dochter heeft een grote muurkast waar vele spullen inpassen. Wij kochten daarvoor eenvoudige kratten bij de Action en zo kan ze haar Barbies of My Little Pony`s netjes opbergen als ze klaar is met spelen.

Waar het bij onze dochter nog allemaal netjes opgeborgen wordt achter een gesloten deur, wordt het bij onze oudste zoon uitgestald. Hij heeft een grote vitrinekast hangen en heeft daarin de auto`s staan die hij de afgelopen jaren zelf verzameld heeft. En waar hij natuurlijk hartstikke trots op is.

Gepersonaliseerde items maken de kamer compleet

Het is hartstikke leuk om iets op je kamer te hebben waar je naam op staat. Onze kinderen hebben een bordje met hun naam erop. Ook dit bordje heeft weer sentimentele waarde. Ze stonden bij opa in de vrachtwagen en na zijn overlijden hebben de kinderen de naambordjes gekregen. Ook een deursticker met naam is hartstikke leuk om op de deur te plakken.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze 5 tips voor de kinderkamer. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, dan laat het zeker weten in de reacties!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *