AH Moestuintjes

Yes! De appie komt nu met een keileuke actie: De AH Moestuintjes! Elk jaar zaai ik met de kinderen allerlei soorten groenten en kruiden achter in de tuin. We hebben zelfs een speciale bloembak voor deze plantjes. Dat de appie nu komt met deze actie vinden we dus echt te gek hier thuis. Het leuke is dat de hele familie mee spaart, dus we hebben er al een aantal verzameld. Ik laat jullie graag zien hoe het in zijn werk gaat.

Inhoudsopgave

Hoe werkt het?

In een doosje dat je krijgt bij de Albert Heijn zit een klein kartonnen bakje, een labeltje waar je verschillende datums op kunt schrijven, een papiertje waar de zaadjes in zitten en een rondje aarde. Het enige wat je hoeft te doen is 50 ml water toe te voegen en dan kan de pret beginnen.

AH Moestuintjes

De aarde schep je in het bakje. Zorg ervoor dat het bakje niet helemaal vol is. Je moet ongeveer een halve tot een hele centimeter onder de rand blijven.

Daar leg je het papiertje met de zaadjes bovenop. Het papiertje vergaat vanzelf, dus het is gelukkig geen geknoei met rondvliegende zaadjes, of zaadjes die allemaal in een hoek van het potje belanden. Op deze manier zijn de zaadjes heel mooi verdeeld. Goed bedacht van de AH!

Bovenop het papiertje doe je nog een laatste beetje zand tot het bakje helemaal vol is. De aarde is nu vochtig genoeg, maar je moet wel elke dag eventjes kijken of er niet een beetje water bij moet.

AH moestuin

Tadaa! Op het kaartje schrijf je de zaaidatum en die steek je in het potje. Je kunt op de achterkant kijken hoe lang het duurt voor de zaadjes ontkiemen ( rond de 11 a 15 dagen bij degenen die we nu hebben ) en wanneer je ze dan moet verpotten, dus dat is lekker overzichtelijk voor de kinderen ( en voor mij. 😉 ) Ik hoop dat we ook dit jaar weer veel profijt hebben van onze moestuin.

Meer informatie over verschillende soorten zaden vind je hier

AH Moestuintjes verzamelen in 2016

Vanwege het daverende succes in 2015 heeft de Albert Heijn besloten om ook in 2016 deze moestuintjes bij elke €15 aan boodschappen weg te geven. De actie loopt van 7 maart tot en met 3 april 2016. In totaal zijn er 20 verschillende moestuintjes te verzamelen.

AH Moestuintjes verzamelen in 2017

Voor het derde jaar op rij zijn de moestuintjes te verkrijgen. Vanaf 27 maart kun jij weer 3 weken lang 20 verschillende potjes bij elkaar verzamelen. Nieuw dit jaar is de Moestuin-app met allerlei tips en tricks voor een succesvolle oogst.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *