Moestuin

Die prachtige, grote, (inmiddels) tikkeltje verwilderde tuin van ons gaat dit jaar aangepakt worden. Ik heb er zin in, ik heb 1001 ideeën en ook de kinderen zijn toe aan iets anders. Samen met Damiën heb ik al een tekening gemaakt. Beiden waren we het erover eens dat er een moestuin moet komen. Moestuinieren met kinderen is echt hartstikke leuk. Damiën trok al de eerste worteltjes uit de grond toen hij nog peuter was. Zand eraf vegen en de wortel zo in zijn mond. Hij heeft er altijd van genoten.

Hier moet de moestuin komen

Moestuin beginnen

Dat tuinieren niet mijn grootste hobby is, hoef ik je niet te vertellen. Moestuinieren daarentegen vind ik iets totaal anders. Ik wil graag een moestuin vanwege verschillende redenen. Op de eerste plaats vind ik het dus belangrijk voor de kinderen. Ik wil dat ze weten waar groenten en fruit vandaan komen en hoe het groeit. Het is goed voor ze om te weten dat het niet in zakjes in de supermarkt groeit. 😉 Bovendien scheelt het stiekem best wat geld op jaarbasis. En de smaak van mijn ‘eigen’ groenten en fruit is zoveel beter dan van de groenten en het fruit uit de supermarkt of van de markt.

Lees ook: AH Moestuintjes

moestuin beginnen
Druk bezig om het fonteintje te verwijderen

Onze tuin staat vol planten dus ik zag er wel een beetje tegenop. De planten en het fonteintje moesten eruit om plaats te maken voor dat moestuintje. Hoe groot moet dat moestuintje worden? En wat willen we er eigenlijk allemaal in hebben? Bovendien hebben we veel slakken in onze tuin. Hoe lossen we dat probleem op? Dingen waar ik me eigenlijk nooit veel zorgen om heb hoeven maken. Een cursus moestuinieren is dus wel een uitkomst omdat je daar de nodige tips en tricks bij krijgt. Bovendien kan ik in de besloten Facebookgroep ook nog al mijn vragen stellen.

Het gat moet ook weer dicht

Moestuinieren met kind

De kinderen helpen dus alle drie goed mee met ons moestuintje. Op hun eigen manier natuurlijk, maar dat is prima. We zijn begonnen met het weghalen van de fontein en hebben besloten om de moestuin ongeveer 10 vierkante meter groot te maken. Er moeten nog wat planten verdwijnen, maar ik wil ze eigenlijk op een andere plek neerzetten. Het zijn nog goede planten en het zou zonde zijn om ze zo bij het groenafval te gooien.

De kinderen weten al wat ze in de tuin willen hebben: Aardbeien, tomaten, komkommers en paprika. Damiën vroeg of het mogelijk was een appelboom in de tuin te zetten en Daelyn vond een frambozenstruik wel geschikt. Bij de Action kocht ik zaadjes voor kruiden en sla dus die gaan we zaaien binnenkort.

Het begin is er! Ik hou je op de hoogte. 😉

Heb jij een moestuin? En heb je nog tips voor ons? Laat het me weten in de reacties hier beneden.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *