Als een ware Houdini

Nog niet zo lang geleden schreef ik over Landon zijn slaapritueel. Hoe gaat hij naar bed, hoe lang duurt zijn middagslaapje en hoe opent hij zijn eigen slaapzak. Ik dacht dat ik de oplossing voor dat laatste probleem gevonden had: ik stopte simpelweg het lipje van de ritssluiting in de slaapzak en zo kreeg meneer hem niet meer open. Maar afgelopen week veranderde dat. Als een ware Houdini weet meneer keer op keer weer te ontsnappen uit die slaapzak. (check dat blote voetje op de foto hierboven) En een lol dat hij dan heeft…

Mompower

Ik was trots op mijn ‘uitvinding’. Het lipje van de ritssluiting naar binnen duwen zorgde voor een aantal goede nachten. Het was niet zo dat hij gefrustreerd in bed lag omdat hij zijn slaapzak nu niet meer open kreeg. Hij vond het wel prima. Dacht ik. Het was zo stil boven. Maar volgens mij heeft hij al die tijd gewoon zitten proberen om die rits open te krijgen.

Op een ochtend werd ik namelijk wakker en zag hem in bed liggen. Slaapzak half open en met koude voeten. Ik twijfelde aan mezelf. Zou ik dat lipje vergeten zijn naar binnen te duwen? Ik besloot er die middag dus extra op te letten.

Maar meneer wist zich dus te bevrijden. Waardoor ik die middag 4 keer naar boven moest gaan om die slaapzak weer dicht te ritsen. Met koude voeten val je natuurlijk niet zo makkelijk in slaap. Ook die avond ben ik een keer of 5 naar boven moeten gaan. Het schoot gewoon niet op.

Peuter komt uit de trappelzak

Na een paar avonden was ik het zat. Elke avond was ik tot een uur of 10, half 11 bezig om hem slapende te krijgen maar meneer vond die ritssluiting vele malen interessanter. Ik besloot dus toch maar die slaapzak om te draaien. De ritssluiting op zijn rug. En dat vond hij vreemd. Hij keek me met vragende ogen aan. “Ha! Nu heb ik je! Probeer daar maar eens uit te komen, Houdini!” zei ik tegen hem.

Een paar avonden ging het goed. Hij accepteerde wat ik gedaan had en ging zonder tegensputteren braaf slapen. Dacht ik… want een paar dagen later, toen ik hem vroeg in de ochtend uit bed haalde omdat hij huilde ( van de kou waarschijnlijk ) zag ik dat hij een open slaapzak had. Vraag ik me af hoe hij het voor elkaar krijgt met een ritssluiting op zijn rug en het lipje naar binnen geduwd…

Tips welkom, dus! 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *