Hoe slaapt jouw peuter? *

Landon is inmiddels alweer twee jaar oud en dat maakt hem een peuter. Een lieve, gezellige, ondernemende peuter. En van dat ondernemen de hele dag wordt hij behoorlijk moe. Hij slaapt dus nog behoorlijk wat uurtjes. In de middag van ongeveer 13 uur tot 16 uur. Als ik hem uit bed haal zit hij meestal ‘verstopt’ en moet ik de hele kamer afzoeken voordat ik achter me “Boe!” hoor. Lachen, gieren, brullen natuurlijk.

Vervolgens gaat hij rond 19.30 naar bed en slaapt tot een uur of 5/6 in de ochtend. Ik kan hem dan bij mij in bed leggen waar hij rustig verder slaapt tot een uur of 9. Zijn slaapritme maakt me nieuwsgierig naar hoe het in andere gezinnen gaat. Hoe slaapt jouw peuter?

Inhoudsopgave

Slaapzak baby winter

Slaapt je kindje bijvoorbeeld in zijn eigen bed of bij jou? En heeft hij een slaapzak of een dekbed? Via bedsupply mocht ik enkele mooie producten voor het slapen uitzoeken voor Landon en daar was ik erg blij mee. Landon is namelijk flink gegroeid en was bijvoorbeeld toe aan een grotere slaapzak.

slaapzak peuter

Of trappelzak, het is maar hoe je het wil noemen. Ik vind ze ideaal. Hij heeft dunnere slaapzakken voor de zomer en dikkere voor de winter. Vooral deze trappelzak met lange mouw vind ik geweldig. Ik kan de mouwen er af ritsen wanneer ik wil. En qua lengte kan hij ook weer even mee. Hij is namelijk 110 cm.

Inmiddels heeft onze eigenwijze peuter wel uitgevonden hoe een rits werkt. Hij lag dus geregeld in zijn bedje met de slaapzak half open en kon daardoor niet in slaap komen. Als tip kreeg ik om de slaapzak om te draaien zodat de ritssluiting op de rug zat, maar dat vond ik niet zo`n prettig idee. Ik besloot dus om het lipje van de ritssluiting onderin de slaapzak naar binnen te duwen. Ik krijg hem nu wel open, Landon niet meer. Mompower!

Dekbed peuter

Het is raar, maar ik moet soms echt nadenken hoe oud Damiën en Daelyn ook alweer waren toen ze een dekbed kregen. Dat zijn van die dingen die ik gewoon erg snel vergeet. Ik weet wel wanneer ze uit het ledikantje gingen: Damiën al rond anderhalf jaar, Daelyn vlak na haar tweede. Landon ligt nog steeds in zijn ledikantje en heeft daar weinig problemen mee. Toch denk ik dat het langzaamaan tijd gaat worden om hem in een ander bedje te leggen.

Ik ben me dus al aan het oriënteren op een peuterbed. Landon slaap nog bij ons op de slaapkamer ( iets met kamers te kort 😉 ) en een peuterbed zou er best moeten kunnen passen. Een 1-persoons dekbed vind ik meteen zo groot en daarom krijgt hij dan ook een peuterdekbed. Dat heb ik bij de andere kinderen ook gedaan en dat vond ik net iets prettiger. Het was minder zwaar en het formaat past prima op een peuterbed.

dekbedovertrek kind

Dekbedovertrek kind

Voor het peuterdekbed zijn ook dezelfde formaten dekbedovertrekken verkrijgbaar in verschillende stijlen en/of kleuren. In het verleden heb ik wel eens 1-persoons dekbedden gebruikt op een peuterdekbed, maar dat was meer uit noodzaak dan dat ik dat standaard deed. In principe heb je aan 2 dekbedovertrekken voldoende om af te wisselen, maar als je net een ziek kind hebt wat 2 keer per nacht over moet geven, dan heb je een tekort aan beddengoed. Dan gebruikte ik dus een 1 persoons overtrek.

De komende maanden is het wel de bedoeling dat er dingen gaan veranderen hier in huis. We gaan op zoek naar een peuterbed voor Landon zodat hij ook kan gaan oefenen onder zijn nieuwe peuterdekbed.

Hoe sliep jouw peuter? In een trappelzak of onder een dekbed? En ging je peuter van ledikant naar peuterbed of direct naar een 1 persoonsbed?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *