Aspergesoep

Nu het weer aspergeseizoen is, maak ik graag gerechten met asperges. Vaak blijft het bij gekookte asperges of aspergesoep, maar inmiddels heb ik ook al een lekkere salade en aspergekroketten gemaakt. In dit artikel deel ik het recept van aspergesoep met je. Het is echt enorm eenvoudig.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Asperges
  • Kookvocht van de asperges
  • Bloem
  • Boter
  • Bouillonblokje
  • Ei

Hoe maak je aspergesoep?

Ik ben een echte soepeter. Op mijn website kun je dus geregeld lekkere soep recepten terugvinden. Aspergesoep is echt een soep die ik alleen in het seizoen eet.

De asperges schil je en kook je. Het kookvocht moet je niet weggooien. Vang dit dus op als de asperges gaar is.

Maak in een pan een roux van boter en bloem. Vervolgens giet je hier beetje bij beetje het kookvocht bij. Goed blijven roeren om klontjes te voorkomen. Als je eenmaal een mooie, gladde soep hebt, kun je er het bouillonblokje in doen. Dit lost vanzelf op.

Als het bouillonblokje opgelost is, dan ga je het ei toevoegen. Het ei klop je in een bakje, alsof je een roerei gaat bereiden. Vervolgens giet je dit in de soep terwijl je met de garde blijft roeren. Hierdoor krijg je ‘draden’ in de soep van het ei. Erg lekker! 🙂

Dit stolt door de warmte natuurlijk vanzelf. In feite is je basissoep nu klaar. Je kunt hem nog opleuken door stukjes asperges, ham of zalm toe te voegen. Ik kreeg als tip dat wat verse peterselie in de soep de smaak van de asperges nog meer naar boven haalt.

Aspergebroodjes

Wil je liever voor aspergebroodjes gaan? Je gebruikt hetzelfde recept als hierboven beschreven voor de soep, alleen met iets minder vocht en zonder het ei waardoor het echt een ragout wordt. Als je dit laat stollen in de koelkast kun je er het prettigste mee werken.

Laat een plakje bladerdeeg ontdooien, schep hier een lepeltje van de ragout in en vouw het dicht. Dit zet je een minuutje of 10 in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Heb jij een ander recept voor aspergesoep? Deel dit gerust in de reacties hier beneden!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *