Soep recepten

In de winter heb ik graag een grote pan soep op het vuur staan. Een gedeelte vries ik in, lekker makkelijk in 1-persoons porties. Als ik dan zin heb in een lekkere warme kop soep dan hoef ik alleen maar een bakje uit de vriezer te halen en deze op te warmen in de magnetron. Lege boterbakjes lenen zich hier prima voor. Ik heb al een aantal lekkere soep recepten op mijn website met je gedeeld. Het leek me handig om er een overzicht van te maken.

Inhoudsopgave

Preisoep

Voor preisoep gebruik je alleen het witte gedeelte van de prei. Het groene gedeelte hoef je echter niet weg te gooien. Dit kun je prima gebruiken om een lekker bijgerecht uit de oven te maken: brood besmeerd met knoflookolie en belegd met stukjes prei en geraspte kaas. Klik hier voor het volledige recept. Hier vind je meer recepten met prei.

Broccolisoep

Ik maak tegenwoordig eigenlijk altijd broccolisoep van de broccolistronk. De roosjes kook ik voor het avondeten, van de stronk maak ik dus soep. Zero waste, ideaal. Heb ik broccoliroosjes over, dan gaan ze in stukjes in de soep.

soep recepten boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep

Deze soep heb ik gemaakt met een verse boerenkool. Ik vond het wel lastig om maat te houden. Normaal gesproken heb ik anderhalf a twee liter soep, nu tikte ik de 4 liter aan. Gelukkig had ik plek genoeg in de vriezer en kon ik dus alles in porties invriezen. Hier lees je het recept.

Soep recepten : Pompoensoep

Op mijn lijstje van soep recepten mag pompoensoep echt niet ontbreken. Zeker in het najaar maak ik graag pompoensoep. Bij de boer koop je eetbare pompoenen al voor weinig geld. Beetje knoflookolie, de pompoen in blokjes en een uitje toevoegen aan een liter bouillon, dit laten koken en vervolgens pureren. Zo heb je heel snel en heel eenvoudig een lekkere soep.

soep recepten champignonsoep

Champignonsoep

Dit is toch echt wel 1 van mijn favoriete soepen. Ik ben gek op champignons en een kop champignonsoep vind ik heerlijk. Lekker met een boterham met gesmolten kaas uit de oven erbij.

Paprikasoep

Ik zou hem vaker kunnen maken want deze soep is echt wel lekker. Paprikasoep is ook vrij eenvoudig te maken en je hebt er niet zo heel veel verschillende ingrediënten voor nodig. Ook deze pan soep kun je tussendoor makkelijk maken. Hier lees je hoe ik hem gemaakt heb.

Soep recepten: Aspergesoep

Aspergesoep mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. Van april tot en met halverwege juni is het witte goud volop verkrijgbaar. Het is een heerlijke en eenvoudige soep die ik hier voor je heb uitgeschreven.

Voor de winterse dagen: heerlijke erwtensoep

In de winter maak ik graag een grote pan erwtensoep. Vroeger had ik echt een hekel aan deze soep, inmiddels ben ik de smaak echt gaan waarderen. Deze soep vries ik ook graag in en zo kan ik in de avonden, als de kinderen op bed liggen, lekker een kommetje erwtensoep pakken.

Uiensoep

Een lekker uiensoepje

Uiensoep mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Ik heb een vrij eenvoudig, maar lekker recept online gezet. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke soep op tafel staan.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *