Erwtensoep

Vroeger vond ik erwtensoep echt smerig. Inmiddels vind ik het een heerlijke soep. Normaal gesproken maakt mijn moeder deze soep en krijg ik een bakje aangezien alleen Daelyn en ik deze soep lusten. Onlangs had ik een erwtensoep verspakket in mijn mijn Too Good To Go tasje en dat zorgde ervoor dat ik toch echt zelf aan de slag moest gaan. Het bleek eenvoudiger dan ik dacht, het kost alleen flink wat tijd.

Inhoudsopgave

Erwtensoep pakket

Het erwtensoep pakket hadden we van de Jan Linders. Ik heb inmiddels een aantal verspakketten mogen ontvangen in mijn Too Good To Go tasjes en ik ben echt fan van deze pakketten. Het is makkelijk en eenvoudig en je hebt alle ingrediënten in 1 doosje zitten. Ideaal! Omdat mijn homemade erwtensoepje zo goed smaakte, besloot ik toch om zelf aan de slag te gaan en de ingrediënten los in de winkel te kopen. Dat is toch net iets goedkoper dan zo’n verspakket.

Erwtensoep recept

Ik deel graag mijn soep recepten en heb inmiddels ook al heel wat verschillende soepjes online staan.

Wat heb je nodig voor erwtensoep:

  • Bouillonblokjes
  • Water
  • Spliterwten
  • Knoflookolie
  • Bladselderij
  • Schouderkarbonade
  • Wortel
  • Prei
  • Knolselderij
  • Bleekselderij
  • Rookworst
  • En natuurlijk een grote soeppan. (Voor meer informatie over soeppannen klik je hier. )

Ik heb 450 gram spliterwten gebruikt, 2 liter water en 2 bouillonblokjes. Dit was mijn basis. Vervolgens heb ik wat knoflookolie en bladselderij toegevoegd en heb ik de schouderkarbonade erbij gedaan. Dit alles moet ongeveer 2 uurtjes pruttelen op laag vuur.

In de tussentijd kun je de groenten in stukjes snijden. Ik heb 3 wortels, 1 prei, 1 knolselderij en een halve bleekselderij gebruikt. Het is echt een beetje kijken wat je eigen smaak is hierin. Heb je groenten over dan kun je deze makkelijk invriezen voor een volgende keer.

Het soepje afmaken

Na 2 uurtjes pruttelen kun je het vlees uit de soep halen. Ik besloot met de staafmixer de soep wat fijner te maken, maar dit is niet noodzakelijk. Voeg vervolgens alle gesneden groenten toe. De schouderkarbonade en rookworst moet je in stukjes snijden en ook deze voeg je toe. Dit alles laat je nog een half uurtje pruttelen zodat de groenten gaar worden.

Het is even werk, maar dan heb je ook echt een lekkere soep. Je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken en dan een gedeelte invriezen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *