Uiensoep

Uiensoep

Een van de meest eenvoudige, maar o zo lekkere soepjes, is toch wel de uiensoep. Ik maak hem hier in huis geregeld en eigenlijk is hij ook zo klaar. In dit artikel vind je het recept voor een eenvoudige uiensoep die binnen een half uurtje op tafel staat.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om uiensoep te maken?

Op de eerste plaats natuurlijk een pan waar minimaal 1,5 liter in past. Ben je nog op zoek naar een fijne kookpan, kijk dan even hier voor een overzichtje van verschillende kookpannen.

De ingrediĆ«nten die je nodig hebt, kun je allemaal bij de supermarkt vinden. Geen moeilijk gedoe dus. šŸ˜‰

  • Boter
  • Drie flinke uien, in reepjes gesneden.
  • Tijm (Potjes tijm vind je in het kruidenrek)
  • Bloem (om te binden)
  • Water (1 liter)
  • Bouillonblokje (Afhankelijk van het merk. Van sommige merken heb je 2 blokjes nodig voor 1 liter bouillon, van andere merken heb je 1 blokje nodig. Dit staat op de verpakking vermeld.)

En zo maak je de soep

Doe een flinke klont boter in de pan. Fruit hier de uien in aan. Eenmaal een beetje aangefruit, dan voeg je een theelepel tijm toe. Goed roeren.

Zet alvast een liter water klaar in een maatbeker. Zet vervolgens het vuur iets lager en voeg 1 eetlepel bloem toe aan de uien. Roer dit goed door. Giet dan, beetje voor beetje, het water toe aan het uienmengsel. Blijf tussendoor goed roeren. De bloem zorgt ervoor dat het wat bindt en dat de soep dikker wordt.

Als je al het water hebt toegevoegd, dan kun je de bouillonblokjes toevoegen. Roer dit goed door en laat de soep eventjes doorkoken.

Lekker met een stokbroodje

Eventueel kun je in de oven een sneetje stokbrood met kaas maken. Leg dit net zolang in de oven tot de kaas gesmolten is. Als je de soep in een kommetje hebt gedaan, kun je het sneetje stokbrood in de soep leggen.

Smakelijk!

Klik hier voor meer soep recepten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *