Champignonsoep

Op mijn website kun je een makkelijk overzicht vinden van soep recepten. Champignonsoep is 1 van mijn absolute favorieten. Ook Daelyn is gek op champignons en op soep, dus champignonsoep is voor haar helemaal het einde. Het is een vrij eenvoudig te maken soep die binnen een minuut of 20 op tafel kan staan. Ideaal dus voor als je weinig tijd hebt. Een tijdje terug besloot ik na lange tijd deze soep weer eens te maken en vandaag deel ik het recept op mijn blog.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram champignons ( in schijfjes gesneden )
  • 2 uien ( in stukjes gesneden )
  • 2 teentjes knoflook ( klein gesneden )
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 2 bouillontabletten om 1 liter bouillon te maken
  • Eventueel zout en peper
champignonsoep1

Hoe maak je champignonsoep?

Smelt de boter in de pan en fruit de ui en knoflook hier in aan. Let erop dat dit niet bruin wordt, het gaat er echt om dat de ui glazig is. Vervolgens voeg je 50 gram bloem toe. Roer dit goed door zodat er een soort papje ontstaat. Let goed op want dit kan makkelijk aanbranden. Voeg vervolgens de ongeklopte slagroom toe terwijl je blijft roeren. Het is de bedoeling dat het een gladde massa wordt, zonder klontjes.

Maak met de bouillonblokjes en 1 liter gekookt water een bouillon. Ik heb rundvleesbouillon gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor groentebouillon of kippenbouillon, net wat jij lekker vindt. Voeg deze liter bouillon bij het mengsel in de pan. Ook weer goed blijven roeren.

Nadat dit alles gekookt heeft kun je de champignons toevoegen. Naar smaak kun je nog zout en peper gebruiken. Zet het vuur wat lager en blijf regelmatig roeren. Na een kleine 10 minuten zijn de champignons ook gaar en is de soep klaar om gegeten te worden. Mocht je ervoor kiezen om de soep als avondmaaltijd te eten, dan kun je nog stokbrood erbij serveren. Ook zou je van oud brood croutons kunnen maken.

Kun je geen genoeg krijgen van soep? Maud deelt op haar site een recept voor lekkere courgettesoep.

Wat is jouw favoriete soep?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *