Broccolisoep

Daelyn en ik zijn echte soepeters en ik deel dus ook geregeld soep recepten op mijn website. Niet voor niks deelde ik eerder al de recepturen van onder andere champignonsoep en preisoep. Ik maak ook geregeld broccolisoep en dat is toch wel 1 van Daelyn haar favorieten tegenwoordig. Hij is enorm eenvoudig te maken en ons recept deel ik vandaag met je.

Voedselverspilling tegen gaan

Ik probeer voedselverspilling hier in huis tegen te gaan. We maken geregeld gebruik van Too Good To Go zodat we ook voedselverspilling in de supermarkten tegen kunnen gaan. Maar ook thuis let ik er dus op. Zo hebben we geregeld kliekjesdagen of ik vries maaltijden in. Ook oud brood gooien we niet weg. Soms nemen we het tijdens een wandeling mee voor de schaapjes, we leggen het buiten in ons vogelhuisje neer of we maken er dus zelf iets mee.

Toch verdween stiekem iets in de prullenbak waar ik eigenlijk prima nog wat van kon maken. De stronk van de broccoli. Als ik broccoli koop dan snijd ik namelijk de roosjes af, die kook ik en die eten we op. De stronk gooide ik eerder altijd weg. Zonde eigenlijk want er is niks mis mee. Inmiddels maak ik er dus direct soep van.

broccolisoep

Hoe maak je broccolisoep?

Tijdens het koken van het avondeten komt er nog een klein pannetje op het vuur voor de soep. Ik maak een liter groentebouillon, gewoon van een bouillonblokje. Daar doe ik de stukjes broccolistronk in. Deze kook ik tot ze zacht zijn. Vervolgens pureer ik het hele goedje met de staafmixer tot een soepje. Mochten er na het avondeten nog broccoliroosjes over zijn, dan snijd ik deze klein en voeg ze toe aan de soep.

Zo heb ik in een handomdraai een lekkere broccolisoep gemaakt. Meestal bewaar ik deze voor de volgende dag. Lekker voor tijdens de lunch. 🙂

Wat doe jij met de broccolistronk? Eet je deze op, maak je er soep van of gooi je hem weg?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Broccolisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *