Autorit spelletjes: met deze 5 tips heb je geen last van de kinderen!

Met de kinderen een lange autorit maken is niet altijd even leuk en gezellig. In de zomervakantie gaan veel gezinnen richting Frankrijk, Spanje of Italië om hun vakantie door te brengen, maar ook hier in Nederland kun je stiekem best wat uurtjes zoet zijn in de auto. En voor veel kinderen is een half uur al lang. Daarom delen we in dit artikel een aantal autorit spelletjes en tips hoe je ze kunt bezig houden tijdens die lange rit.

Inhoudsopgave

DVD speler voor in de auto

Ik denk dat bijna iedereen er tegenwoordig wel eentje in het bezit heeft. Ik zie ze tenminste regelmatig op de hoofdsteunen van de ouders: dvd-spelers. Ideaal natuurlijk voor een lange autorit. Paar leuke dvd`s mee en je hoort de kinderen amper. Andere bekende ‘schermpjes’ voor onderweg zijn natuurlijk de iPad, telefoon of portable spelcomputers. Meer informatie over de dvd-spelers vind je hier.

Autorit spelletjes: autobingo

Als je een beetje een crea-mama bent, dan kun je al weken voor de vakantie beginnen met een autobingo te maken. Zet verschillende kleuren op een blaadje en roep de kleuren onderweg af. Zie je een blauwe auto, dan roep je “blauw!” en dat mag dan afgestreept worden. Degene die een horizontale rij, verticale rij of volle kaart heeft, wint een prijsje. Dat kan variëren van een sticker tot een snoepje of een kleinigheidje voor onderweg.

Op de website van Linda (klik) kun je ook een aantal leuke tips vinden over hoe de kinderen beziggehouden kunnen worden tijdens een lange autoreis.

De bak met speelgoed

Niks leuker dan je eigen speelgoed. Wij hebben een hele tijd een plastic bak op de achterbank gehad staan voor de kinderen. Daar zat van alles in. Boekjes, lege blaadjes en wasco`s, speelgoedauto`s voor zoonlief en een pop voor dochterlief. Je kunt de bak natuurlijk inrichten zoals je zelf wil. Een beetje afwisseling is leuk en wat nog leuker is: samen met de kinderen de box inrichten de dag voor je weg gaat.

Een discman

Ik begrijp dat ik nu redelijk terug in de tijd ga, maar wij hebben ze nog. Discmans. Ik heb helemaal niks met allerlei kindercd`s in de auto, maar de kinderen vinden dat wel weer leuk. Tijdens het opruimen vond ik mijn oude discman en kindercd`s van vroeger. Klaar voor een tweede leven bij mijn kinderen. Enige tijd later kwam ik in een winkel nog luistercd`s tegen met leuke kinderverhalen. Ideaal voor onze oudste die wat sneller misselijk wordt als hij een boekje leest in de auto. (Meer informatie over discmans vind je hier)

Lees ook: Paklijst voor op vakantie
Lees ook: Activiteiten voor de vakantie

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Dit is natuurlijk een hele oude, maar bekende in het rijtje autorit spelletjes. Speel samen een spelletje in de auto. Denk hierbij aan “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” maar ook “ik ga op vakantie en ik neem mee…” Dit zorgt ook weer voor plezier in de auto.

Heb jij nog tips wat de kinderen in de auto kunnen doen tijdens een lange rit? Laat het hieronder in de reacties weten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *