Paklijst voor een weekend weg met kinderen

Op vakantie of een weekendje weg gaan met kinderen is natuurlijk hartstikke gezellig. De voorpret begint vaak al met het boeken van je vakantie. Afhankelijk van je bestemming ga jij je koffers inpakken. Als je op stedentrip naar Barcelona gaat pak je natuurlijk hele andere spullen in dan voor een reisje richting Londen. Omdat ik vrij chaotisch ben maak ik altijd gebruik van een paklijst. En die deel ik graag met je.

Inhoudsopgave

Ons gezin

Ons gezin bestaat uit 5 personen. De kinderen liggen vrij ver uit elkaar qua leeftijd. De oudste is 11 en de jongste is bijna 16 maanden. Ik maak dus gebruik van verschillende paklijsten. Zo heb ik een lijstje waar ik op heb staan wat ik absoluut niet mag vergeten. Ook heb ik een algemene lijst en een lijst voor de kinderen. Op de laatste lijst staan dus voornamelijk spullen die ik niet mag vergeten voor onze dreumes.

Het lijkt een heleboel werk, maar in feite valt het best mee. Met een paklijst heb je overzicht en als je alles afvinkt, weet je zeker dat je de spullen bij je hebt die je nodig hebt. Hou er wel rekening mee dat er bepaalde dingen zijn die wat extra tijd nodig hebben om te regelen. Het is bijvoorbeeld niet heel handig als je 3 dagen voor vertrek nog een paspoort of medicijnen moet gaan aanschaffen.

Wat je absoluut niet mag vergeten als je een weekend weg gaat

 • Paspoorten/ID-kaarten.
 • Verzekeringspasje.
 • De reserveringsbevestigingen van vliegtuig/ hotels/ huurauto`s/ parkeerplaatsen enz.
 • Je pinpas/ creditcard.
 • De telefoons en opladers.
 • Medicijnen. ( en eventueel een medicijnpaspoort. Dit kun je opvragen bij de huisarts )

Deze spullen stop ik in mijn handbagage, zoals in dit handige nektasje, en controleer ik verschillende keren: De avond van te voren, dezelfde ochtend en op het moment dat ik het huis verlaat. Ja, een tikkeltje neurotisch misschien, maar ik heb de gedachte dat ik de wereld aankan als ik dit bij me heb. 😉

Het idee achter dit lijstje is simpel: Met mijn paspoort en reserveringsbevestigingen kom ik altijd op plaats van bestemming en weer thuis. Met de pinpas kan ik alles betalen en kopen wat ik vergeten ben en met de telefoon en oplader ben ik altijd bereikbaar. De medicijnen zijn voor mijn oudste en die mogen gewoon niet vergeten worden.

Regel op tijd een paspoort of ID-kaart voor je pasgeboren kindje. Elk kind heeft vanaf de geboorte identificatieplicht. Meer informatie vind je hier.

Paklijst

 • Pyjama.
 • Ondergoed.
 • Sokken.
 • Broeken.
 • Shirtjes/truien.
 • Vest/jas.
 • Bikini/zwembroek.
 • Badhanddoek.
 • Schoenen/slippers of je crocs.
 • Tandenborstel/tandpasta.
 • Shampoo/conditioner/douchegel.
 • Scheermesjes.
 • Dagcreme/nachtcreme.
 • Deodorant.
 • Parfum/aftershave.
 • Aftersun/bodylotion.
 • ORS
 • Fototoestel en lader.
 • Washandjes.
 • Plastic zak voor de vuile was.
 • Tablet/laptop met lader.
 • Boek/tijdschrift.
 • Handig: een solar powerbank voor het opladen van je tablet, smartphone of e-reader. (meer informatie over solar powerbanks vind je hier. )

Verder heb ik nog een klein tasje bij me voor onderweg waar ik wat spulletjes in heb gestopt. Denk aan een snackje zoals koekjes of fruit en wat pakjes drinken. Ook een broodje is handig voor onderweg. Zeker voor kinderen die wat moeite hebben met tijd inschatten. Als ze honger hebben, hebben ze NU honger en niet over 20 minuten.

Paklijst voor een weekend weg met kinderen

 • Luiers.
 • Billendoekjes.
 • Billencreme.
 • Verschoningsmatje.
 • Snoetenpoetsers.
 • Potjes groenten/fruit. ( voor je baby/dreumes/peuter )
 • Slabbetjes.
 • Lepeltjes.
 • Melk voor de baby/dreumes.
 • Fles/drinkbeker.
 • Pyjama.
 • Rompertjes.
 • Shirtjes.
 • Broekjes.
 • Sokken/antislip-sokken.
 • Extra kleding.
 • Schoenen/slippertjes of waterschoentjes.
 • Reistube wasmiddel.
 • Speelgoed/spelletje.
 • Zetpillen/paracetamol/pleisters.
 • Speen.
 • Knuffels waar ze mee slapen.
 • Muziekdoosje ( mochten ze dit nodig hebben om mee in slaap te komen. )
 • Trappelzak. (Hier vind je meer informatie over trappelzakken)
 • Tandenborstel/tandpasta.
 • Zonnebrandcreme.
 • Aftersun.
 • Opvouwbaar babybadje.
 • Zwemvleugeltjes/zwemband.
 • Zwemluiers.

Ook al eet onze dreumes inmiddels lekker met de pot mee, ik vind potjes groenten en fruit altijd handig om bij me te hebben. Het kan namelijk altijd zo zijn dat het eten te pittig of te vreemd is voor je kleintje.

Uitgerust aan je vakantie beginnen

Er is niks vervelender dan last-minute nog dingen te moeten regelen. Zorg dus dat een dag van te voren de auto volgetankt is en de koffers klaar staan. Vergeet ook niet om iets te regelen voor je huisdieren. Dat kan een pension zijn, maar ook iemand die een paar dagen in je huis logeert of even binnenloopt om te kijken of er nog voldoende eten en drinken is.

Ik hoop dat je met deze paklijsten en tips een beetje uitgerust aan je weekendje weg of vakantie kunt beginnen.

Mis jij nog iets in dit lijstje? Laat me dat dan weten in de reacties.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Paklijst voor een weekend weg met kinderen”

 1. Wat een handig artikel! Ik heb zelf vier kinderen en heb nu al stress voor het inpakken voor onze zomervakantie. Er zijn zoveel dingen waar ik aan moet denken. Deze lijst ga ik zeker onthouden!

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *