Een opvouwbaar babybadje

Als je een baby verwacht of net hebt, zijn er enkele dingen die niet mogen ontbreken in je huishouden. Een badje is er 1 van. Maar wat als je, net zoals wij, een kleine douche hebt? De baby meenemen onder de douche is natuurlijk een optie, maar onze stoere vent vind daar weinig aan. Zeker nu hij iets ouder wordt en al zelfstandig kan zitten, is het natuurlijk veel leuker om in een badje te kunnen zitten en lekker te spetteren. En zo begon mijn zoektocht naar een opvouwbaar babybadje.

Inhoudsopgave

Waarom opvouwbaar?

We hebben een gewoon babybadje. Dat heb ik al bijna 11 jaar en doet eigenlijk ook dienst als wasmand. In het huis waar we woonden toen onze oudste geboren werd, hadden we een flinke badkamer. Daar valt zo`n badje niet eens op dus dat ging eigenlijk prima. Maar toen we verhuisden naar een andere woning, werd dat al wat problematischer. De badkamer was vrij klein en zo stond dat badje eigenlijk altijd in de weg. Hoe ideaal was een opvouwbaar badje destijds geweest? Maar de kinderen werden ouder en zo bleek het badje langzaamaan overbodig te worden.

De ergernissen

Al voor de geboorte van onze kleine man waren we erover uit. Hij zou lekker meegaan in de douche, geen probleem en lekker makkelijk. De eerste paar keer vond hij het wel gaan, maar daarna zette hij het meestal op een krijsen zodra we op de douche kwamen. In het badje dan maar. En zo werd het een heel gerommel. Badje mee, kon niet op de badsteun ( want badkamer te klein ) en het paste ook niet goed in de douchebak vanwege de deuren die erin zaten. In plaats van een gezellig, ontspannen badmomentje werd het al snel een ergernis voor ons. Geen succes dus.

Opvouwbaar babybadje

Ingeklapt neemt het weinig ruimte in beslag en de stop is leuk vormgegeven

Een opvouwbaar babybadje is ideaal

En toen kreeg ik de mogelijkheid om een opvouwbaar badje te reviewen. Laat maar komen, eens kijken of het echt zo ideaal is. Ik mocht zelf een kleur uitzoeken en koos uiteraard voor blauw. Hartstikke leuk voor onze vent. Het pakketje werd geleverd en ik vond het badje er klein uit zien. Niks was minder waar, want uitgevouwen is het 66 centimeter lang, 35 centimeter breed en 24 centimeter hoog.

Aan de binnenkant staat een lijn aangegeven tot waar je het badje mag vullen bij hele jonge baby`s ( 0-10 maanden ) Bovendien zit er een stop onderin het badje waardoor je niet met een gevuld badje hoeft te slepen om het leeg te maken. Simpelweg de stop eruit halen en het water loopt zo weg. Als je klaar bent met het badje, laat je het leeg, spoel je het eventueel even schoon, maak je het droog en kun je het sluiten met de sluitclip die aan het badje vast zit. Vervolgens kun je het wegzetten zonder dat het in de weg staat of veel ruimte in beslag neemt.

Meerdere doeleinden

Behalve thuis in bad gaan, is een opvouwbaar babybadje natuurlijk ideaal om mee te nemen op vakantie. Het past makkelijk in je koffer of achter in de auto. Gesloten heeft het badje een afmeting van 63 centimeter lang, 10 centimeter breed en 24 centimeter hoog. Daarnaast vind ik het ook makkelijk te gebruiken in onze achtertuin. De oudste kinderen hebben natuurlijk een groot zwembad, maar ook de kleine man vindt het heerlijk om lekker te poedelen in het water als het buiten warm is. Mandje met badspeeltjes en je kindje is tevreden. Dit badje is zo bijgezet en binnen een paar minuutjes kan hij lekker spelen.

Overige informatie

Dit opvouwbaar babybadje is van Stokke ( Flexibath ) en is leverbaar in verschillende kleuren zoals roze, blauw en wit. Het is onder andere te koop bij Bol en verschillende babyzaken en is verkrijgbaar in de normale variant en de XL variant. Actuele prijzen vind je hier. Bovendien kun je voor pasgeboren baby`s een Newborn Support erbij kopen, deze kost rond de €10. Het badje zelf is licht in gewicht (1,3 kg ) en geschikt voor kinderen tot ongeveer 4 jaar. Uiteraard laat je jouw kindje nooit zonder toezicht in het badje.

Was jij al bekend met dit opvouwbare babybadje?

Wij hebben dit badje opgestuurd gekregen ter review

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *