De leukste badspeeltjes voor peuters en kleuters

Badspeeltjes

Mijn oudste kinderen zijn echte waterratten. Ik was dan ook niet echt verbaasd toen bleek dat onze dreumes ook gek is op water. Hij gaat nog steeds graag in zijn opvouwbare babybadje en speelt en spettert er vrolijk op los. Hij heeft een mandje met enkele badspeeltjes naast zijn badje staan waar hij dan uit kan kiezen. In dit artikel deel ik een aantal van deze leuke badspeeltjes met je.

Inhoudsopgave

Onmisbare badspeeltjes : badeendjes

Het meest bekende speelgoed voor in bad is natuurlijk het badeendje. Inmiddels zijn ze in verschillende formaten verkrijgbaar en krijg je ze ook in leuke vormen. Van een badeend bruidspaar tot een eenhoorn badeendje en alles ertussen in. Badeendjes mogen niet ontbreken in je badkamer. Meer informatie over badeendjes en actuele prijzen vind je hier.

Badspeeltjes

Badboekje

Badboekjes zijn hartstikke leuk om mee te spelen en je hebt ze met verschillende figuren erop. Wij kregen een badboekje voor onze dreumes opgestuurd met Nijntje erop. Het boekje is van stevige kwaliteit en gaat jaren mee. Je kindje kan er wat in bladeren, Nijntje is een herkenbaar figuurtje en als ouders zijnde kun je vertellen wat er te zien is op de plaatjes. Dit badboekje is extra speciaal. Het heet Nijntje tovert kleuren en dat zorgt natuurlijk voor verwondering bij de dreumes.

Zodra het boekje in aanraking komt met water veranderen namelijk de lichtere kleuren van de illustraties in donkere kleuren. Het begint al met de druppels op de voorkant. Ze lijken wit maar veranderen in onder andere oranje en blauw. In het boekje gebeurt dit dus ook met vliegers, schelpen en de kleding van Nijntje. Erg leuk. Zelfs onze 8-jarige was onder de indruk. In de video laat ik je het boekje zien en zie je welke illustraties van kleur veranderen. Meer informatie en actuele prijzen over het boekje vind je hier.

Lege bekertjes

Het meest eenvoudige speelgoed zijn natuurlijk lege bekertjes of lege flesjes. Deze kunnen eindeloos gevuld worden met water en weer leeg gekiept worden. Het is ook heel handig om kinderen te laten wennen aan water wat over hun hoofd stroomt. Ik herinner me nog goed dat mijn kinderen in het begin schrokken zodra ze de straaltjes over hun hoofd voelden. Inmiddels is ook de jongste eraan gewend en kunnen we zonder problemen zijn haren uitspoelen.

Badspeeltjes opbergen

Als je kindje uitgespeeld is, dan is het natuurlijk fijn om de spulletjes weer op te kunnen ruimen. Wij gebruiken hiervoor een kunststof mandje met gaatjes. Mocht er water ingelopen zijn, dan blijft er geen laag instaan. Bovendien is het makkelijk droog te maken met een handdoek. Omdat het een klein mandje is, is het ook overzichtelijk voor je kindje en kan hij of zij goed zien wat er in zit.

Wat is het favoriete badspeeltje van jouw kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *