Babymoon

Een babymoon. In ‘mijn tijd’ voor de oudsten geboren werden, had ik er nog nooit van gehoord. Bestond het niet? Of heette het destijds gewoon ‘een weekendje weg voor de baby er is’ en heeft het nu een luxere benaming gekregen?

Babymoon

Vele stellen gaan dus op babymoon. Nog eventjes saampjes weg voor de baby straks geboren is en je minder tijd hebt voor elkaar. Wij hebben dat eigenlijk nooit gedaan, bij alle drie niet. Ja, voor de oudste geboren werd zijn we wel op vakantie geweest, maar dat was eigenlijk toeval. De vakantie was al geboekt voor ik überhaupt wist dat ik zwanger was. Dan telt dat niet als babymoon vermoed ik zo.

Do or don`t?

Op zich vind ik het hele idee rond een babymoon zo stom nog niet. In alle hectiek, ook tijdens de zwangerschap, vergeten veel stellen elkaar eventjes. Het is dan juist lekker om af te schakelen en alleen maar te genieten en te ontspannen.

Het tweede trimester is het fijnste om weg te gaan. In het eerste trimester ben je vaak ziek, zwak en misselijk, in het derde trimester heb je ook vaak last van kwaaltjes. Het lopen en slapen gaat wat lastiger en de baby is al vrij beweeglijk. De meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester gewoon het beste. Althans, dat was bij mij het geval en dat is ook wat ik om me heen geregeld hoor.

Wat ga je doen?

Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om al te lang te reizen. Wil je echt op vakantie, ga dan lekker binnen Europa ( Check wel van tevoren tot wanneer je mag vliegen) Wil je een weekendje weg, dan zijn er in Nederland voldoende leuke steden om naar toe te gaan met de auto. Misschien zit je vlakbij een leuke stad, kun je samen nog op zoek gaan naar de laatste spulletjes op je babylijst. Verder kun je nog samen lekker uit eten, een heerlijke ontspannen zwangerschapsmassage nemen of je lekker laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste.

Ben jij op babymoon geweest? Zo ja, waar ging de reis naar toe? Ik lees het graag in de reacties hier beneden.  🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *