Wat is een babymoon?

Een babymoon. In ‘mijn tijd’ voor de oudsten geboren werden, had ik er nog nooit van gehoord. Bestond het niet? Of heette het destijds gewoon ‘een weekendje weg voor de baby er is’ en heeft het nu een luxere benaming gekregen? Want wat is een babymoon nu eigenlijk precies? In feite is het niks meer en niks minder dan een weekendje weg gaan voor de baby er is. Ik geef je enkele leuke tips om samen te doen.

Inhoudsopgave

De babymoon : waar gaat de reis naar toe?

Vele stellen gaan dus op babymoon. Nog eventjes saampjes weg voor de baby straks geboren is en je minder tijd hebt voor elkaar. Wij hebben dat eigenlijk nooit gedaan, bij alle drie niet. Ja, voor de oudste geboren werd zijn we wel op vakantie geweest, maar dat was eigenlijk toeval. De vakantie was al geboekt voor ik überhaupt wist dat ik zwanger was. Dan telt dat niet als babymoon vermoed ik zo.

De keuze is natuurlijk reuze als je samen een weekendje weg wilt gaan. Wel zou ik rekening houden met je zwangerschapsduur. Als je 38 weken zwanger bent ga je niet meer zo snel een weekendje weg. Boven een bepaald aantal weken mag je bovendien niet meer vliegen. Daarnaast voelt het voor jezelf misschien fijn om in Nederland te blijven.

Wat je gaat doen hangt ook weer af van wat je nog kunt. Ik weet nog dat ik bij de oudste amper kon lopen met mijn dikke buik. Mijn moeder had de hele supermarkt al gehad en stond al aan de kassa terwijl ik nog niet eens binnen was. Bij de zwangerschap van mijn dochter was het weer anders: daar kon ik nog prima uit de voeten in het laatste trimester.

Wat vind je leuk om te doen?

Misschien kun je ook kijken wat je leuk vindt om samen te doen. Een musical in een andere stad zal minder snel bezocht worden dan de bioscoop als de baby er eenmaal is. Of misschien wil je nog wat laatste inkopen doen om de babykamer helemaal compleet te maken? Er zijn zoveel mogelijkheden. Het belangrijkste is dat jullie voor iets kiezen wat bij jullie past.

Een andere optie is om je nog even lekker te laten verwennen. Wat dacht je van een manicure, pedicure of schoonheidsbehandeling? Of misschien is een zwangerschapsmassage wel fijn voor je.

Do or don`t?

Op zich vind ik het hele idee rond een babymoon zo stom nog niet. In alle hectiek, ook tijdens de zwangerschap, vergeten veel stellen elkaar eventjes. Het is dan juist lekker om af te schakelen en alleen maar te genieten en te ontspannen.

Het tweede trimester is het fijnste om weg te gaan. In het eerste trimester ben je vaak ziek, zwak en misselijk, in het derde trimester heb je ook vaak last van kwaaltjes. Het lopen en slapen gaat wat lastiger en de baby is al vrij beweeglijk. De meeste vrouwen voelen zich in het tweede trimester gewoon het beste. Althans, dat was bij mij het geval en dat is ook wat ik om me heen geregeld hoor.

Ben jij op babymoon geweest? Zo ja, waar ging de reis naar toe? Ik lees het graag in de reacties hier beneden.  🙂

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *