Beregroot!

Als ‘biebjuf’ ben ik regelmatig in de schoolbibliotheek te vinden. Ik hou ervan om tussen de boeken te zitten. Dat heeft toch net wat meer charme dan een e-reader. ( die ik overigens niet heb ) Op de dagen dat ik in de bieb zit, komen de kleutertjes boeken uitzoeken. Wat is het toch een heerlijke leeftijd! Het is prachtig om mee te gaan in hun wereld.

Een tijdje terugĀ kreeg ik een boek opgestuurd. Daelyn zag het pakje liggen en vroeg wat het was. Aangezien ze niet zo heel gemotiveerd is tijdens de zwemlessen zei ik dan ook: “Weet je wat? Als jij heel goed zwemt en de juf geeft een duimpje omhoog, dan mag jij jet pakje openmaken.” beloofde ik haar. Altijd handig, onderhandelingsmateriaal. šŸ˜‰ Bovendien weet ik dat ze helemaal gek is op prentenboeken, dus dit zou ze echt ontzettend leuk gaan vinden.

Ze zwom alsof haar leven ervan af hing. Best goed eigenlijk en aan het einde van de les kreeg ze een duimpje omhoog van de juf. “Ik mag het pakje openmaken, he?” vroeg ze. Ik knikte, terwijl ik haar aan het afdrogen was. “Ook houden wat er in zit?” vroeg ze een beetje voorzichtig. Ik keek haar aan. “Vooruit dan. Mag jij houden wat in het pakje zit.” Haar ogen straalden!

Thuis gekomen had ze het pakje al in haar handen voordat ze haar jas uit had. Wild scheurde ze het open.”Een boek! Het is een boek! Mam! Een boek van een beer!” riep ze enthousiast. “Wat leuk voor jou zeg!” was mijn antwoord. Ze plofte op de bank en bladerde in het boek.

Het boek ‘Maar waar, beer?’ gaat over een witte kleine beer die bij een jongen in huis woont. Maar kleine beren worden dus uiteindelijk beregroot. En dus gaan de jongen en de beer samen op zoek naar een nieuwe plek waar de beer kan wonen.

Ik vind het een mooi boek. De illustraties zijn erg leuk, de beer ziet er heel vriendelijk uit. Er wordt heel duidelijk in verteld dat uit elkaar gaan en een eigen leven opbouwen niet verdrietig hoeft te zijn. Je zoekt gewoon naar een oplossing die het beste is voor jullie allebei. En gelukkig in de hedendaagse tijd is er de telefoon waardoor je nog altijd contact kunt blijven houden.

maarwaarbeer1

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *