Leuke prentenboeken voor peuters en kleuters

Als ‘biebjuf’ ben ik regelmatig in de schoolbibliotheek te vinden. Ik hou ervan om tussen de boeken te zitten. Dat heeft toch net wat meer charme dan een e-reader. ( die ik overigens niet heb ) Op de dagen dat ik in de bieb zit, komen de jongste kinderen prentenboeken uitzoeken. Wat is het toch een heerlijke leeftijd! Het is prachtig om mee te gaan in hun wereld. Ik heb een aantal leuke prentenboeken voor peuters en kleuters voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Leuke prentenboeken voor peuters en kleuters: Maar waar beer?

Het boek ‘Maar waar, beer?’ gaat over een witte kleine beer die bij een jongen in huis woont. Maar kleine beren worden dus uiteindelijk beregroot. En dus gaan de jongen en de beer samen op zoek naar een nieuwe plek waar de beer kan wonen.

Ik vind het een mooi boek. De illustraties zijn erg leuk, de beer ziet er heel vriendelijk uit. Er wordt heel duidelijk in verteld dat uit elkaar gaan en een eigen leven opbouwen niet verdrietig hoeft te zijn. Je zoekt gewoon naar een oplossing die het beste is voor jullie allebei. En gelukkig in de hedendaagse tijd is er de telefoon waardoor je nog altijd contact kunt blijven houden. (Meer informatie over Maar Waar Beer vind je hier)

Prentenboeken

Borre boekjes

De Borre boekjes zijn een enorm succes bij onze jongste. Elke dag moet er uit een boekje voorgelezen worden. Inmiddels hebben we al een aantal verschillende boekjes dus we kunnen wat afwisselen. Meer informatie over de verschillende Borre Boekjes vind je hier.

Rupsje Nooitgenoeg

Een prentenboek voor peuters en kleuters dat echt niet mag ontbreken in je boekenkast is Rupsje Nooitgenoeg. Ik denk dat dit 1 van de eerste kinderboekjes in ons huis was. Het werd aan onze oudste cadeau gedaan, volgens mij voor zijn eerste verjaardag. Hij kende het hele boek uit zijn hoofd en las op zijn vijfde het boek al ‘voor’ aan zijn jongere zusje. Meer informatie over Rupsje Nooitgenoeg vind je hier.

Nijntje

Wie kent Nijntje nou niet? Ik denk dat elk kind wel eens een boekje van Nijntje heeft gelezen. Naast prentenboeken zijn er op Netflix ook vele leuke series over Nijntje te zien. Ook is er veel speelgoed verkrijgbaar. Meer informatie over de prentenboeken vind je hier.

Ken je nog meer leuke prentenboeken? Laat het dan zeker even weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *