Bevallen in het ziekenhuis

Bevallen in het ziekenhuis heeft nooit op mijn lijstje gestaan. Ik ben altijd doodsbenauwd geweest dat mijn kind omgewisseld zou worden en ik daar 21 jaar later pas achter zou komen. ( Ja, iets teveel films gekeken. 😉 ) Het ziekenhuis was voor mij dus een echte no-go. Tot ik moest. Met 35 weken braken mijn vliezen en dan heb je weinig andere keus. Wel heb ik mijn man er meteen achter aangestuurd. “Zet er maar met watervaste stift je naam op ofzo! Dan weten we zeker dat we onze dochter terug krijgen!” heb ik nog geroepen. Een geluk voor mij was dat ik de enige kraamvrouw op de afdeling was en Daelyn dus de enige baby. Toch zou ik nog steeds liever voor een thuisbevalling gaan, want ik heb heel die ziekenhuisbevalling als niet prettig ervaren. Ik vroeg aan andere moeders hoe zij hun ziekenhuisbevalling ervaren hebben.

Inhoudsopgave

Ioni werd overgedragen aan het ziekenhuis

Ioni werd al vroeg in haar zwangerschap overgedragen aan het ziekenhuis vanwege overgewicht. Maar ook al zou ze niet in het ziekenhuis moeten bevallen, dan zou ze toch voor een andere locatie gekozen hebben. “Een kraamhotel zou het zijn geworden. Wij wonen in een appartement, derde verdieping geen lift…ik zag het al voor me dat de brandweer me eruit moest halen…” Ondanks dat Ioni een inleiding heeft gehad, heeft ze haar ziekenhuisbevalling als positief ervaren. Haar complete bevallingsverhaal lees je op haar site.

 

janske

Janske en Marco in het ziekenhuis

Te hoge bloeddruk

Janske is kort geleden bevallen van haar tweede dochter Coco. Ook van haar oudste dochter Lola is ze bevallen in het ziekenhuis. Beide keren op medische indicatie vanwege haar te hoge bloeddruk. Haar ervaring met het ziekenhuis was dat ze het als zeer prettig heeft ervaren. “Je hebt alles bij de hand en je word goed in de gaten gehouden.” zegt ze erover. Haar bevallingsverhaal van Coco kun je teruglezen op Janske.nl

Halsoverkop naar het ziekenhuis

Hoe vervelend is het als je er vast van overtuigd bent dat die thuisbevalling gaat lukken en je dan ineens halsoverkop naar het ziekenhuis moet? Het overkwam Bregje. Ze was al een flink eind op weg, maar het persen wilde niet lukken. “Persend en wel moest ik op de achterbank van de auto naar het ziekenhuis waar ik 2 uur later bevallen ben. Ik was 100 keer liever thuis bevallen. Ik voelde me behoorlijk verloren na de bevalling, er was niks meer te eten en ik moest het s`nachts maar zelf uitzoeken.” Geen hele fijne ervaring dus. Het verhaal van Bregje ( met humoristische touch ) lees je hier.

Zo zie je maar weer. Verschillende moeders, verschillende ervaringen. Ook ben ik benieuwd naar jouw ervaring met het ziekenhuis. Laat je het me weten in de reacties?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Bevallen in het ziekenhuis

  1. Lief dat je mijn verhaal noemt. Kan er inmiddels wel een beetje om lachen, maar wat was het gek! Ik duim voor je dat je in je eigen vertrouwde omgeving mag bevallen! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *