Blauwe bessen muffins maken

Blauwe bessen muffins

Elke zomervakantie ga ik met de kinderen blauwe bessen plukken bij de boer. Ze vinden blauwe bessen heerlijk en wat is er nu leuker dan een uurtje je eigen bessen te plukken? Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan de bessen die je in de supermarkt koopt. Ik vroeg de kinderen wat ze dit jaar wilden maken. Jam? Ijs? Nee. Dit jaar kozen ze voor blauwe bessen muffins.

Inhoudsopgave

Op zoek naar een recept voor blauwe bessen muffins

En dan moet ik dus even nadenken. Meestal koop ik van die kant en klare cakemix maar voor deze keer besloot ik op zoek te gaan naar een recept. Ik vond er eentje op de site van Blue Band. Ik moest dus wel eventjes naar de winkel want ik miste de bloem en vanillesuiker. Nadat we de boodschappen hadden gedaan, konden we op weg naar de boerderij om te gaan plukken.

Lees ook: Blauwe bessen yoghurt cake uit de airfryer

blauwe-bessen-muffins1

Wat heb je nodig?

Voor dit recept hebt je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 275 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 120 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • half zakje bakpoeder
  • 125 gram bevroren blauwe bessen

Ik heb verse blauwe bessen gebruikt en besloot 150 gram te nemen.

blauwe-bessen-muffins2

Hoe maak je blauwe bessen muffins?

Makkelijker kan eigenlijk niet. Meng alle ingrediënten met de mixer door elkaar ( uitgezonderd de blauwe bessen ) Als alles gemixt is, voeg je de bessen toe. Deze roer je met een lepel door het beslag. Online stond dat deze mix voldoende was voor 8 muffins. Ik denk dat onze vormpjes iets kleiner waren want wij hadden er 20. Dit alles heeft 25 minuten in voorverwarmde oven gestaan op 180 graden.

Persoonlijk vond ik de muffins iets aan de flauwe kant. Ze hadden best iets zoeter gemogen. De kinderen vonden ze echter hartstikke lekker en konden er niet vanaf blijven. Wellicht dat het komt omdat ik verse bessen heb gebruikt in plaats van bevroren? Een volgende keer doe ik er waarschijnlijk iets meer suiker in om ze meer smaak te geven.

Heb jij wel eens blauwe bessen muffins gemaakt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *