Blazelets

Daelyn is een echte freubeltante. Ze kan zich helemaal verliezen in het knutselen en creatief bezig zijn. De vraag kwam of ze zin had om Blazelets te reviewen. Leuk weetje: Blazelets is genomineerd voor speelgoed van het jaar. Tot 3 november 2019 kun jij je stem uitbrengen op je favoriete speelgoed. Zeker doen!

Inhoudsopgave

Wat zit er in de doos?

In deze doos vind je de volgende spulletjes:

  • Een koffer met sorteer-inzet
  • 1 Blazelets armbandvorm
  • 7 zakjes poeder in de kleuren paars, geel, roze, groen en wit.
  • Een zakje glitter
  • 7 koordjes voor de armbandjes
  • 7 satijnen bandjes
  • Uiteraard ook 7 sluitingen voor je armbandjes
  • Een poeder vulfles
  • Een kwastje
  • En een handleiding

Hoe maak je armbandjes?

Als jij jouw koffer open op tafel legt, dan kun je er water in gieten. Dit water heb je nodig om de armbandjes te maken.

Blazelets

Leg de Blazelets armbandvorm klaar. Hier haak je een koordje voor het armbandje in vast. Kies de kleur poeder die je graag als armbandje zou willen. Je kunt ook voor meerdere kleuren kiezen. Knip een puntje van het zakje af en giet het poeder in de poeder vulfles. Vervolgens kun je heel gemakkelijk de Blazelets armbandvorm vullen. Met het kwastje kun je overtollig poeder wegvegen.

Armbandjes Blazelets

Ben je klaar? Dan klik je de armbandvorm dicht en leg je hem 2 minuten in het water. Vervolgens haal je de armbandvorm uit het water en na 3minuten kun je de armband uit de vorm drukken. Met wat glitter maak je de armband nog mooier.

Is je armband helemaal naar je wens? Dan kun je de sluitingen vastmaken aan de armband. Om direct een goede, ronde vorm te krijgen kun je de armband om een beker binden. Zo kan hij goed droog worden en uitharden. Na 20 minuutjes is de armband goed uitgehard. Het is iets lastiger om de ronde vorm te krijgen als je de armbandjes op tafel laat uitharden.

Lees ook: 3D puzzel van Ravensburger

Blazelets navulling

Deze review gaat dus over de Blazelets Style Studio waar je 7 armbandjes mee kunt maken. In het koffertje kun je alles netjes opbergen. Een navulling voor deze Blazelets Style Studio is los te koop op onder andere bol.com.

In een navulling verpakking vind je materialen om 3 armbandjes mee te maken: 3 verschillende kleuren poeder, een zakje glitter, 3 koordjes, 3 satijnen bandjes en 3 sluitingen. De prijs van een navul verpakking ligt rond de €8.

Wat vonden wij ervan?

De adviesleeftijd voor deze Blazelets is vanaf 6 jaar. Ik denk dat dit zeker geschikt is voor creatieve meiden vanaf die leeftijd. Wel met een beetje hulp van een volwassene. Het poeder kun je vrij makkelijk in het flesje gieten, maar je kunt het er ook vrij makkelijk weer uitgieten. Het is dus echt even duidelijk uitleggen dat ze het flesje niet op de kop hoeven houden maar voorzichtig moeten gieten.

Daelyn had er plezier in. Ze is 9 en kan dus prima alleen aan de slag gaan met het maken van Blazelets armbandjes. Het leukste vond ze nog om te zien hoe het losse poeder dankzij het water een vaste vorm aannam. Bovendien zit ze in een periode waarin ze echt bezig is met sieraden en dan is een eigengemaakte armband natuurlijk nog leuker om te dragen.

Wij hebben deze set opgestuurd gekregen ter review

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *