3D puzzel opbergdoosje

Onlangs kregen wij een leuk pakketje opgestuurd. Een 3D puzzel opbergdoosje. Ik heb wel eerder een 3D puzzel gemaakt met de kinderen en dat is altijd toch net iets leuker dan een gewone 2D puzzel. Deze speciale GirlyGirl editie is naast leuk ook nog eens handig. Samen met Daelyn besloot ik aan de slag te gaan.

Inhoudsopgave

Adviesleeftijd 3D puzzel

De adviesleeftijd voor deze 3D puzzel is 9 jaar. Ik begreep eigenlijk direct waarom. Hij bevat 216 stukjes en je moet dus wel kunnen tellen. Daelyn wordt deze week 7 en zit net pas in groep 3. Tellen tot 216 zit er dus niet in. Toch vond ze de doos vol plastic puzzelstukjes geweldig. Ze zag plaatjes van een eenhoorn en van elfjes. Wat willen meisjes nog meer?

3d-puzzel-ravensburger

Samen doen?

Hoe zorg je ervoor dat ze het idee heeft dat ze deze 3D puzzel toch grotendeels zelf gemaakt heeft? Ik besloot de 216 stukjes op te delen. Alles boven de 100 in het ene bakje en alles onder de 100 in het andere bakje. Daar heeft ze mee geholpen, dat ging prima. ( De stukjes met 2 cijfertjes hier en de stukjes met 3 cijfertjes daar. )

Vervolgens heb ik alles onderverdeeld in stapeltjes. Een stapeltje 1 t/m 10, een stapeltje 11 t/m 20, een stapeltje 21 t/m 30 en ga zo maar door. Vervolgens heeft ze zelf eerst rijtjes gemaakt in de juiste volgorde en kon ze op die manier zelf de puzzel maken. We zijn er een middagje zoet mee geweest, maar ze had het idee dat ze haar puzzel toch echt zelf gemaakt had.

ravensburger

Opbergen maar!

Dit 3D puzzel opbergdoosje is naast leuk ook nog eens stevig. Door de plastic rand boven en onder de puzzel kan er eigenlijk niks mee gebeuren. Er zitten ook leuke kartonnen blaadjes bij die je in de doos kunt schuiven zodat je niet de cijfertjes van de puzzel ziet maar een leuk silhouet van een eenhoorn of elfje. Daelyn besloot haar doosje meteen in gebruik te nemen en stopte er pennen, kraaltjes en stickers in. Het doosje kreeg een mooie plek op haar vensterbank.

Lees ook: Een pennenbakje in de vorm van de Londen bus

Andere modellen 3D puzzel

Er zijn verschillende leuke modellen te koop in deze 3D Girly Girl editie. Naast de eenhoorns kun je ook kiezen voor ‘gewone’ paarden. Opbergdoosjes, pennenbakjes, zelfs vaasjes. En de prijzen vallen reuze mee. Vanaf €9,99 kan jouw dochter al aan de slag. Ik ben van mening dat dit echt wel een leuk cadeau is voor meisjes, ook als ze nog iets jonger zijn dan 9 jaar. De puzzelstukjes zijn van kunststof en dus zeer stevig. En ben je jouw kunstwerkje zat, dan haal je het gewoon uit elkaar en berg je het weer op.

Ook van L.O.L surprise kun je een leuke 3D puzzel krijgen. Deze puzzel is uiteindelijk een juwelendoosje.

Was jij al bekend met deze leuke Girly Girl editie van Ravensburger?

Wij hebben deze puzzel opgestuurd gekregen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “3D puzzel opbergdoosje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *