Bloemkoolrijst

Als je meedoet met Too Good To Go dan kun je wel eens producten in je tasje krijgen die je nog nooit eerder hebt gehad. Bloemkoolrijst bijvoorbeeld. Ik vroeg me af wat ik daar nou weer mee moest en kreeg als tip om het te gebruiken in plaats van gewone rijst. So i did. Het was niet smerig maar de kinderen vonden het niks. Ik besloot te googlen en kwam uit op een pizzabodem van bloemkool. En die viel erg goed in de smaak.

Pizzabodem van bloemkoolrijst

Ik maak vaker zelf pizza met de kinderen. Meestal koop ik dan een pizzabodem, rol deze uit en beleg hem naar wens. De kinderen vinden het heerlijk om te doen en ook de pizza valt goed in de smaak. Ik was dan ook erg benieuwd hoe het met een pizzabodem van bloemkool zou gaan.

Voor de bodem heb je nodig:

  • Bloemkoolrijst
  • Eieren
  • Kaas
  • Bloem
Bloemkool pizzabodem

De bloemkoolrijst bak je even aan in de pan, dit hoeft maar een paar minuutjes. Vervolgens laat je deze afkoelen. Daarna voeg je ei, geraspte kaas en een beetje bloem toe. Het is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid rijst die je gebruikt. Het moet in elk geval een smeerbaar goedje worden.

Dit smeer je uit op een bakplaat, op een stuk bakpapier. Je maakt op deze manier een soort koek. Je zet deze koek 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Pizza beleggen

Nadat de bodem iets is afgebakken haal je hem weer uit de oven. Nu kun je hem naar wens beleggen. Ik besloot een zakje wokgroenten te gebruiken en heb dit gemengd met een blikje tomatenpuree. Vervolgens heb ik er geraspte kaas over gestrooid. Dit alles heb ik nog een kwartiertje in de oven gezet op 180 graden.

De kinderen vonden deze pizza echt lekker. Je kunt er alleen niet echt punten van snijden en met de hand eten, daar is de bodem te zacht voor.

Heb jij nog tips wat je met bloemkoolrijst kunt doen? Laat het me weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *