Too good to go op vakantie

Zoals je misschien wel weet ben ik inmiddels behoorlijk fan van de app Too Good To Go. Via deze app kun je tegen gereduceerd tarief voedsel ophalen bij aangesloten bedrijven. Supermarkten, bakkerijen, restaurants en ga zo maar door. Dit om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast kun je ook behoorlijk wat geld besparen op boodschappen als je er fanatiek mee aan de slag gaat. Toen we deze zomer op vakantie gingen besloot ik te kijken of ik Too Good To Go op vakantie kon toepassen. Was het een aanrader of regelrechte flop?

Pakket 1 van de Jumbo

Inhoudsopgave

Borger Supermarkt

We waren op vakantie in Borger. Een leuke plaats in Drenthe. In het dorpje zelf heb je verschillende supermarkten. De Albert Heijn, Aldi en de Boni. Die laatste klonk mij totaal niet bekend in de oren. Ik besloot te kijken of 1 van deze supermarkten meedeed met Too Good To Go, maar helaas. Er was wel een Jumbo in Stadskanaal die meedeed en dus besloten we daar onze pakketten te bestellen. Twee stuks, dat moest vast goedkomen.

Nog meer voedsel redden? Check dan de Verspilling is Verrukkelijk box!

Pakket 2 van de Jumbo

Ik haalde de pakketjes op en besloot er direct in te kijken. Zo wist ik wat ik nodig zou hebben voor de rest van de week. Het waren mooie pakketten, absoluut, maar ik kreeg toch een beetje stress bij het zien van de inhoud. Friet voor in de frituurpan (die we dus niet bij ons hadden) en kip, pompoen-lasagne en pizza voor in de oven. Die we dus ook niet hadden. De vriezer was te klein om alles daarin te stoppen en dus moest ik keuzes maken.

Ovenmaaltijden maken zonder oven

Die friet, daar kwam ik echt niet mee weg. Die heb ik dus ingevroren. Op de dag van vertrek zou ik die uit de vriezer halen en eenmaal thuis zou hij ontdooid zijn. Maar dat was geen probleem. Bij thuiskomst zouden we dus friet eten. (en deze was echt ontzettend lekker! )

De kip was ook nog niet echt een enorm probleem. Deze ging in een grote braadpan, deksel erop, laag vuurtje eronder en wachten maar. Ongeveer twee uur later was hij gaar. Ontzettend sappig en lekker. Het vlees viel zo van het bot af.

Lasagne en pizza maken

Een beetje zoeken op het www leerde me dat ik best een soort van oventje kon maken door aluminiumfolie over de pan te vouwen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte de pizza en lasagne in een simpele koekenpan. Een beetje boter erin, de pizza/lasagne erin, dekseltje maken van de aluminiumfolie en wachten maar. Na een minuutje of 20 waren onze gerechtjes klaar. De bodem van de pizza was iets krokanter dan dat hij uit de oven zou zijn, maar het hele gezin heeft gesmuld van alle gerechten.

Too good to go op vakantie: top of flop?

Waar ik in eerste instantie dacht dat het een flop zou zijn, heeft het toch goed uitgepakt. Een volgende keer zou ik waarschijnlijk ook weer een pakket gaan ophalen, maar dan echt eentje. Het is dan makkelijker om er iets mee te maken. Thuis heb je natuurlijk al een voorraadje aan kruiden en spulletjes, dat heb je op vakantie niet. Je hebt dus vrijwel altijd nog wat extra boodschappen nodig die je direct moet kopen. Invriezen van producten is ook niet echt een optie op vakantie. Alleen al met de friet zat mijn vriesvakje vol. Onder de streep is het wel leuk om Too Good To Go op vakantie te halen als het in de buurt zit. Wellicht heb je meer aan de bakkers en restaurants, maar een supermarktpakket is zeker niet onmogelijk.

Nu heb ik Too Good To Go natuurlijk tijdens onze vakantie in Nederland (Drenthe) gehaald, maar ook in het buitenland zijn er bedrijven die mee doen. Ik ben dus heel benieuwd of jij in het buitenland een pakket opgehaald hebt en wat je daarvan vond. Laat je het me weten in de reacties?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *