Hoe werkt de Too good to go app?

Dat ik fan ben van de Too good to go app zal inmiddels geen geheim meer zijn. Ik vind het fantastisch dat er een app is ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan en het stimuleert me om ook thuis zo creatief mogelijk met alle producten om te gaan. Daarnaast kun je ook echt flink besparen op je boodschappen. ( <– in dit artikel lees je ook 10 tips om flink te besparen!) Wij geven nu tussen de €250 en €300 per maand aan boodschappen uit met ons gezin van 5, terwijl we voorheen echt wel rond de €550 per maand zaten. Maar hoe werkt de Too good to go app nou eigenlijk? Dat leg ik je uit in dit artikel.

Inhoudsopgave

Too good to go app downloaden

De Too good to go app kun je gratis downloaden in de appstore. Een paar keer per maand krijg ik ook een update en zie ik nieuwe deelnemers verschijnen. Een jaar geleden bijvoorbeeld was de dichtstbijzijnde deelnemer 25 km verderop, nu 400 meter. In korte tijd zijn er echt veel nieuwe deelnemers gekomen en dagelijks blijven er nieuwe deelnemers bijkomen.

Je vindt allerlei soorten deelnemers: supermarkten, bakkerijen, slagers, groentewinkels, hotels, vakantieparken en ga zo maar door. Ik ga je aan de hand van screenshots uitleggen hoe de app werkt.

Flink besparen op je boodschappen? Word lid van de Wereld van Mama Club en krijg vele tips, tricks, printables en e-books om te kunnen besparen!
Lees ook: Too Good To Go Aldi

Hoe werkt de Too good to go app: Deelnemer kiezen

Als je de app opent zie je in eerste instantie allerlei deelnemers. Klik onderaan het scherm op het icoontje van de kaart en je ziet onderstaand scherm. In jouw omgeving uiteraard.

Bovenaan kun je kiezen voor een bepaalde locatie. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een supermarkt zoals de Coop of Albert Heijn? Dan tik je die naam in het zoekveld in. Ook Center Parcs doet mee bijvoorbeeld, die kun je ook intoetsen in het zoekveld.

De 3 streepjes die je bovenaan ziet, zijn filters.
– Je kunt een categorie kiezen, zoals maaltijden, brood en gebak, boodschappen of overige.
– Een dieet voorkeur aangeven zoals vegetarisch of veganistisch is ook een mogelijkheid
– Je kunt een ophaalmoment selecteren, bijvoorbeeld tussen 9 en 12 uur.
– En je kunt aangeven of je wil dat alle deelnemers zichtbaar zijn of alleen degene die op dat moment nog een magic box aanbieden.

Dan heb je onderaan een vijftal icoontjes.
– Ontdek: hier kun je nieuwe deelnemers ontdekken in een bepaalde straal van waar je op dat moment bent. Ook handig als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. 😉
– Lijst: Dan worden deze deelnemers onder elkaar getoond in een lijst. Net wat jij prettiger vindt.
– Kaart: Dat is dus het beeld dat je hierboven op de screenshot ziet. Je ziet rode bolletjes (uitverkochte deelnemers) oranje bolletjes (bijna uitverkocht) en groene bolletjes (pakketten die nog beschikbaar zijn.) Als je op de bolletjes klikt zie je ook direct welke deelnemer dit is en wanneer de ophaaltijd is. De blauwe bolletjes met cijfers zijn vele deelnemers op een kleine oppervlakte bij elkaar. Je moet dan even inzoomen om te zien welke deelnemers meedoen.
– Favorieten: je kunt een deelnemer als favoriet merken door op het hartje rechtsboven te klikken bij de deelnemer. Zo krijg jij je eigen persoonlijke lijstje.
– Meer: Allerlei gegevens zoals je profiel, je bestellingen, betaalmethodes, blog, algemene voorwaarden en het helpcentrum om contact op te nemen met Too Good To Go zelf.

Lees ook onze review over de Unwasted box
Lees ook: Een weekmenu maken , 8 tips die je helpen besparen.

Bestellen bij Too good to go

Nou, heb je eenmaal een deelnemer uitgekozen en zijn er magic boxen beschikbaar, dan kun je gaan bestellen. Houd er rekening mee dat magic boxen erg snel uitverkocht kunnen zijn, vaak al in enkele seconden bij bepaalde deelnemers.

Maar is het je dan toch gelukt om een deelnemer te vinden die nog een magic box beschikbaar heeft, dan zie je onderstaand scherm:

Too good to go bestellen

– Rechtsboven zie je het hartje. Als je hier op klikt dan wordt het wit en is deze deelnemer toegevoegd aan je favorieten.
– Linksboven zie je het aantal magic boxen dat nog beschikbaar is, in dit geval 2 stuks.
– Een stukje naar beneden zie je welke deelnemer dit is ( Coop Meijel) wat er in de magic box zit (boodschappen) en wat de kosten zijn voor een box ( €4,99) Je ziet dat het bedrag van €14,99 doorgestreept is. Dit is de minimale waarde die de box moet hebben. Ook zie je hoe laat je de box kunt ophalen (in dit geval tussen 19 en 20 uur)
– Weer een stukje verder naar beneden zie je een lap tekst. Klik ook op Lees Meer om alles goed door te nemen. Er staat bijvoorbeeld in wat er in de magic box kan zitten (bij de supermarkt is dit meestal zuivel, vlees/vis, groenten/fruit, enz. Wat er precies in de box zit, blijft dus altijd een verrassing en kan van tevoren niet gekozen worden!) Hier staat ook aangegeven waar je de magic box moet ophalen. Meestal is dit bij een klantenservice.
– Reserveren: als er magic boxen beschikbaar zijn, dan kun je op reserveren klikken. Je wordt dan doorgeleid naar onderstaande pagina:

Bestellen too good to go


Je ziet een extra melding: Wat er in de Magic box zit is altijd een verrassing! Dit is per dag verschillend. De winkelier stopt er producten in met een beperkte houdbaarheidsdatum. Vaak is dit met de datum van de dag van aankoop.

Hoe belangrijk is de houdbaarheidsdatum?

Dit wil niet zeggen dat de producten bedorven zijn. Vlees en vis kun je vaak in de vriezer leggen. Maar de meeste producten kun je makkelijk nog 1 of 2 dagen in de koelkast laten liggen. Gebruik je gezonde verstand en je zintuigen: een datum wil niks zeggen. Wij eten nu ruim een jaar alles over de datum en zijn nog geen enkele keer ziek geworden hiervan.

Oké. Je gaat dus akkoord met het feit dat je producten met een beperkte houdbaarheidsdatum koopt en dat het een verrassing is wat je krijgt? Klik dan op Ik snap het. Je gaat dan door naar onderstaand scherm:

Hier kun je kiezen hoeveel Magic boxen je wil bestellen. Zolang het plusje groen blijft, kun je blijven ophogen in aantallen. Het bedrag wordt dan natuurlijk ook met €4,99 vermeerderd per box die je extra besteld. Denk goed na wat je doet: de waarde van je box is minimaal 3 keer zo hoog! Je betaald €4,99 maar krijgt voor minimaal €14,99 aan producten mee naar huis. Maak niet de enthousiaste fout die ik maakte. 😉

Maar goed. In bovenstaand scherm zie je dus wanneer je de box kunt gaan ophalen. In dit geval vandaag tussen 19 en 20 uur. Gaat dat lukken? Klik dan op reserveer nu. Je wordt dan doorgestuurd naar je bank/PayPal account waar je die €4,99 betaald.

Je magic box ophalen in de winkel

Nu heb je een magic box gereserveerd en betaald. Het kan zijn dat een box alsnog geannuleerd wordt door de winkelier mocht het zijn dat hij niet voldoende producten heeft om de box te vullen. Je krijgt dan je geld terug via Too Good To Go. Dit gaat vrij snel. Ik had in de meeste gevallen mijn geld binnen een paar dagen terug op de rekening staan.

Wordt de box niet geannuleerd? Dan ga je op de aangeven tijd naar de winkel en meld jij je op de aangegeven plek, bijvoorbeeld de klantenservice. Vergeet niet een tas mee te nemen, just in case. Bij sommige winkels krijg je jouw spullen in een doosje of tasje mee, maar in veel gevallen moet je gewoon een eigen tas bij je hebben.

Wat moet je doen in de winkel?

Je zegt dan dat je een Too good to go box hebt besteld. Je opent de app en ziet onderaan in je scherm een groene balk dat je de magic box heb besteld. Klik op de tekst en laat dit zien aan de winkelier. Deze kan nu de bestelling weg swipen. (In tijden van corona laat je het zien aan de winkelier. Deze geeft dan aan dat je zelf mag swipen. ) De winkelier haalt de spulletjes op en geeft ze aan je.

Eenmaal thuis kun je dus kijken wat je hebt gekregen. Soms moet je creatief zijn omdat je grote hoeveelheden hebt gekregen van iets, of iets niet lust. Ik vind dat juist leuk. Zo kreeg ik bij de Sligro 5 kilo champignons. Een andere keer kreeg ik 20 citroenen. Bij de supermarkt kreeg ik eens een keertje meerdere potten kwark.

In mijn YouTube video`s laat ik zien hoe ik met de producten omga die ik in de Magic Boxen heb gekregen. Ik vertel je precies wat we uitgeven per maand en deel recepten. Ik zou het leuk vinden als jij je abonneert op mijn kanaal en ik hoop dat we elkaar zo kunnen inspireren.

Meer budgetinspiratie vind je uiteraard op mijn website. Enkele suggesties:

 • Boodschappen doen voor 2 euro per persoon per dag bij de Albert Heijn.
 • Lekker low budget: ik verzamelde een aantal lekkere soep recepten voor je.
 • Budget Challenge 2021 : Dit gaven we in 1 maand tijd uit aan boodschappen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Hoe werkt de Too good to go app?

 1. Kunt u mij uitleggen hoe uk een voucher van too good to go die in mn accoubt staat ook kan verzilveren?
  Ik kan enkel betaalkaarten kiezen bij de betaalopties maar niet het voucher wat uk kreeg van to good to go.

  1. Hallo Jacqueline,

   Als je een voucher gekocht hebt, dan verschijnt er onder in je scherm een balkje. Als je op de balkje klikt zie je de voucher verschijnen die je gekocht hebt. Bij de winkel swipen ze deze dan als je het pakket komt ophalen. Mochten er verder problemen zijn met je voucher, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Too Good To Go. Daar zouden ze je zeker verder moeten kunnen helpen. Je kunt ze bereiken via de TGTG app.

   Groetjes, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *