Boodschappen doen bij de Albert Heijn: kan dat voor weinig geld?

Budget boodschappen

Nu de boodschappen almaar duurder worden gaan steeds meer mensen op zoek naar een manier om met een beperkt budget boodschappen te doen. Ik hoef je natuurlijk niet meer te vertellen dat ik hartstikke fan ben van de Too Good To Go app en dat we daardoor onze uitgaven voor boodschappen flink kunnen drukken. Regelmatig zag ik in de reacties van mijn video`s voorbij komen dat mensen het jammer vinden dat in hun omgeving geen Too good to go mogelijkheden zijn. Kun je dan evengoed voor een beperkt budget lekkere maaltijden op tafel zetten? Ik ging deze keer naar de Albert Heijn om te kijken of dat inderdaad kon. In dit artikel vertel ik je wat ik kocht, wat de kosten waren en welke gerechten ik gemaakt heb.

Inhoudsopgave

Budget boodschappen doen bij de Albert Heijn

Voordat ik Too good to go leerde kennen, inmiddels alweer 3 jaar geleden, lette ik altijd al op de aanbiedingen en de kortingsstickers bij de supermarkten. Jarenlang deed ik de boodschappen bij de Albert Heijn, simpelweg omdat ze bij mij om de hoek lagen. Inmiddels is de Albert Heijn niet meer in ons dorp en kom ik er een stuk minder, ook omdat ik nu dus meer gebruik maak van de Too Good To Go boxen.

Tijdens mijn budget challenge heb ik het wel eens verteld: wij hebben een budget voor onze boodschappen. Dat bedrag ligt tussen de €250 en €300 per maand voor ons gezin van 5. Als je dat omrekent naar een budget per dag dan zitten we op ongeveer €8 tot €10 per dag. Ik besloot dan ook om naar de Albert Heijn te gaan met €30. Daarvoor wilde ik voor ons gezin brood en beleg hebben voor het ontbijt, iets voor de lunch, fruit voor tussendoor en ik wilde 3 avondmaaltijden kunnen maken. In mijn video laat ik je zien wat ik kocht en hoe ik de gerechten gemaakt heb, hier deel ik mijn boodschappenlijstje en de bedragen die ik betaald heb.

Lees ook: Lekker makkelijk als je alleen bent: Maggi Roerbaknoedels

Wat heb ik gekocht en betaald?

Ik weet dat het in andere supermarkten wellicht goedkoper kan met bepaalde producten. Wil je echt besparen op je boodschappen dan is het belangrijk dat je van elke supermarkt, winkel en toko in je omgeving de prijzen kent. Houd er rekening mee dat benzine tegenwoordig ook behoorlijk aan de prijs is. Naar een winkel rijden 5 kilometer verderop omdat daar toevallig de aardappelen 50 cent goedkoper zijn is dus niet per se voordeliger.

Waar het om gaat in dit artikel is de vraag beantwoorden: kun je bij de Albert Heijn voor €30 aan eten kopen voor 3 dagen voor 5 personen?

Ik kocht:

 • 1 kilo uien €0,89
 • 3 kilo aardappelen €3
 • Winterpeen €0,35
 • 3 broden €1,50 (Bij de Albert Heijn koop je het brood van gisteren voor 50 cent per brood. Ik had het geluk dat er 3 broden lagen, dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten)
 • Kipfilet €2,40 (hier zat 35% korting op, originele prijs was €3,69)
 • Broccoli €0,88
 • Grillworst voor op brood €1,29
 • Een braadworst €3,19
 • Hagelslag €1,99
 • Appels waren in de aanbieding voor €1,99 (normaal €2,69)
 • Een potje tijm €2,19 (hier doe je hartstikke lang mee, het is niet voor 1 maaltijd)
 • Boter voor op brood €0,89
 • Spitskool €1,29 (normale prijs €1,59)
 • Bouillonblokjes €0,50
 • Vegetarisch rulgehakt €1,59
 • Courgette €1,89 (Ik had een zak met buitenbeentjes. Hier zaten 4 courgettes in. Normaal kost 1 courgette €1,29. De buitenbeentjes dus €1,89)
 • Geraspte kaas €1,99
 • Een blikje tomatenpuree €0,49

Een totaalbedrag van: €28,31

Zoals ik al schreef kan het met bepaalde producten prima goedkoper. Bijvoorbeeld de tijm: Ik kocht hem voor €2,19. In dit potje zit 14 gram. Nadat ik had afgerekend besloot ik nog even bij de Xenos naar binnen te lopen en daar een beetje te snuffelen. Ik zag dat ze daar ook kruiden hadden: 30 gram tijm voor 1 euro. Kijk, scheelt nogal. Heb je ruimte in je tuin of balkon? Dan kun je ook nog altijd ervoor kiezen om tijmzaden te zaaien. Zo heb je voor weinig geld het hele jaar door een tijmplantje bij de hand. Actuele prijzen voor deze zaden vind je hier. Deze kruiden kun je natuurlijk prima zelf drogen en invriezen.

Welke gerechten maakten we?

Ontbijt

Voor de ontbijtjes zijn we vrij saai: we eten brood met hagelslag en Dave vindt het wel lekker om zo nu en dan grillworst op zijn brood te doen.

Lunch

Ik hou voor de lunches vaak wel van iets warms, zeker in de winter. Ik besloot dus ook om voor de lunch een uiensoep te maken. Het recept voor uiensoep is vrij eenvoudig en kost dus ook niet zo heel veel. Ik had nog wat vulling over van de gevulde courgettes (avondmaaltijd) en belegde hier een boterham mee. Beetje geraspte kaas erover, 5 minuten in de oven en je hebt een lekker lunchgerecht.

Avondeten

Voor het avondeten moet je wel een beetje creatiever zijn wil je binnen budget blijven. Ik maakte 3 avondmaaltijden:

 • Een spitskoolstamppot met worst
 • Een traybake met kip
 • Courgettes gevuld met vegetarisch rulgehakt en uien met kaas uit de oven

De traybake was niet voldoende voor ons allemaal, maar ik had nog stamppot over en de kinderen vinden het altijd fijn om keuzes te hebben. Zorgt er ook voor dat ze beter eten. 😉

Budget boodschappen doen bij de Albert Heijn?

Ja, het kan zeker. Ga je alles helemaal terugrekenen dan was ik nog geen €2 per persoon per dag kwijt voor ontbijt, lunch, avondeten en fruit als tussendoortje. We hebben daarmee afwisselend gegeten en ook onze portie groenten en fruit binnen gekregen. Maar zoals ik al eerder schreef: je moet wel een beetje creatief (durven) zijn en goed opletten op wat je koopt.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *