Vakantiepark Hunzedal

Een tikkeltje last-minute besloten we toch op vakantie te gaan dit jaar. Vorig jaar was een vakantie in Drenthe ons hartstikke goed bevallen, dus besloten we dit jaar weer voor deze mooie provincie te kiezen. Ons oog viel op Vakantiepark Hunzedal van de Roompot. In dit artikel vertel ik je over onze ervaringen met dit park.

Inhoudsopgave

Vakantiepark Hunzedal Roompot

We zijn al vaker op een Roompot park geweest. Wat zeg ik: de eerste vakanties die ik me kan herinneren als kind zijnde waren op de Roompot. We gingen destijds naar het Beach Resort in Zeeland. Ook DamiĆ«n zijn eerste vakantie was op het Beach Resort. Daelyn haar eerste vakantie was op de Weerterbergen, ook een fijn park waar we al verschillende keren geweest zijn. En stiekem was Landon zijn eerste vakantie ook op de Roompot: ik was namelijk 7 maanden zwanger toen we naar de Roompot opTexel gingen. šŸ˜‰

Maar goed. Nu besloten we dus lekker last minute naar Drenthe te gaan. Woensdagavond boeken, vrijdagochtend in de auto. Ik boekte een 6-persoonshuisje, het type H6A. Bij binnenkomst was het huisje netjes schoon, het servies was compleet, er waren 6 bedden om te slapen en de ruimte in het huisje verraste me. Ons huisje lag bij een meertje. Oppassen met de kleine man uiteraard, maar die had eigenlijk alleen oog voor het speeltuintje dat praktisch voor onze deur lag.

We hadden een vaatwasser in het huisje dus dat betekende weinig afwas voor ons. Stiekem had ik gehoopt op een bad maar dat was helaas niet aanwezig. De badkamer was wel behoorlijk ruim en ik vond het een beetje jammer dat hier geen kast oid stond voor onze handdoeken. De opbergruimte in dit huisje vond ik voor 6 personen namelijk redelijk beperkt. Voor een weekend prima, maar als je langer blijft dan is het toch fijn om wat extra ruimte te hebben om je kleding op te bergen. Helaas was er geen bad aanwezig. Aangezien we zelf thuis alleen een douche hebben, is het altijd heerlijk om een bad tegen te komen op je vakantieadres. Gelukkig had onze kleine man hier verder geen last van want zijn opvouwbaar babybadje kunnen we overal mee naar toe nemen.

Bij de receptie kun je een bedrekje lenen (ā‚¬20 borg) voor als de kinderen in het stapelbed slapen. We hadden zelf een rekje bij ons, maar de volgende keer zouden we dat dus niet meer hoeven te regelen. Ideaal.

Roompot Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal zwembad

Het zwembad is niet gigantisch groot. Je hebt een binnenbad met (superleuke!) glijbaan en een kleine stroomversnelling, een wedstrijdbad (hier gooien ze van die grote matten in waar je op kunt zitten), een babybadje en een buitenbad. Ondanks dat het niet heel groot is, vermaken de kinderen zich hier uitstekend. Het is ook lekker overzichtelijk. Prima om een paar uurtjes plezier te maken.

Buiten is een strandje waar je bij goed weer lekker kunt spelen. Er is ook een zwemplas en er staan verschillende speeltoestellen. Helaas was tijdens ons verblijf het weer niet zo goed dat we daadwerkelijk in het water konden spelen. De kinderen hebben wel heerlijk gespeeld met de speeltoestellen.

Activiteiten op het park

Op het park worden vele dingen georganiseerd. Tegenwoordig kunnen gasten online kijken wat het dagprogramma is. Bij de receptie hangt ook het activiteiten programma. Hier kun je natuurlijk een foto van maken zodat je op de hoogte bent van de activiteiten. Milieutechnisch gezien is dit een mooie verbetering, het scheelt veel papier.

Activiteiten roompot park

Qua activiteiten is er voor alle leeftijden iets te doen. Er is bijvoorbeeld lasergamen. Dit wordt aangegeven in 2 leeftijdscategorieƫn: vanaf 8 jaar en van 13-17 jaar. Maar er is ook de mogelijk om te gaan boogschieten, aan een themamiddag mee te doen, te knutselen in de Koos Kids Club, mee te doen met de bingo en nog veel meer. Op het park zijn verder trampolines, een jeu de boules baan, tafeltennis tafels, mini golf baan, tennis velden, beachvolleybalveld en een fietscrossbaan. Vervelen hoeven de kinderen zich dus echt niet.

Honden zijn toegestaan op dit park. Er is een speciale uitlaatplaats op het park, maar ook buiten het park kun je fijn wandelen met je viervoeter. Wil je boodschappen doen? Er is een klein parkwinkeltje. Net buiten het park, op loopafstand, ligt de Aldi. (Roompot-parkeerplaats rechts af lopen en dan linksaf het bruggetje over. Pad blijven volgen en je loopt zo de parkeerplaats van de Aldi op.) Iets verderop vind je het centrum van Borger met onder andere de Albert Heijn, Boni, Kruidvat, Etos en Hema.

Wat is er te doen in de omgeving?

Het vakantiepark ligt in Borger, de Hunebedhoofdstad van Drenthe. Vanuit hier kun je vele verschillende dingen gaan doen. Zo kun je het Hunebedcentrum of het Boomkroonpad bezoeken. Ook Herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt vlakbij. Wildlands en Slagharen liggen ook redelijk in de buurt en zijn zeker het bezoeken waard. Wil je iets aparts meemaken? Bezoek dan Museumdorp Orvelte. Hier vind je ook Zoo Bizar. De kinderen vonden dit erg leuk om mee te maken! Vanuit Borger is het een kleine anderhalf uur rijden om bij Zeehondencentrum Pieterburen te komen. Ook erg interessant om eens met de kinderen te bezoeken.

We hebben een heerlijke vakantie gehad in het mooie Drenthe en op Vakantiepark Hunzedal. Genoten met een grote G. šŸ™‚ (Klik hier om naar de website van de Roompot te gaan)

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Vakantiepark Hunzedal

  1. Wij zijn hier enkele jaren geleden ook geweest. Zaten toen in een stacaravan. Inderdaad een erg leuk park. Nog ter aanvulling. Wij zijn toen in het gevangenismuseum in veenhuizen geweest. Echt de moeite waard en indrukweekend in interessant. Zeer zeker ook voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *