Op vakantie naar Texel

We hebben er even over na moeten denken. Wat gaan we doen deze zomervakantie? Behalve leuke uitstapjes wilden we ook graag een paar dagen er tussenuit. Onze oudste had het al een tijdje over Texel. Een klasgenootje van hem was er al eens geweest en had het erg leuk gevonden. Daardoor kwam hij met vragen voor mij. Hoe vond ik Texel? Dat antwoord moest ik hem schuldig blijven. Ik was nog nooit naar Texel geweest. Tot nu dan. Wij gingen deze zomer op vakantie naar Texel.

Texel1

Inhoudsopgave

Lange reis

Vanuit het Limburgse land is het stiekem nog wat uurtjes rijden voor we überhaupt in de buurt van Texel zijn. We besloten dan ook redelijk op tijd te vertrekken en tussendoor op een parkeerplaats lekker uit te rusten en te picknicken. Daarna moesten we nog een dikke anderhalf uur rijden voor we bij de boot in Den Helder waren aangekomen.

Met de boot naar ‘het eiland’ ( wat volgens dochterlief niet meer Nederland is omdat het er niet aan vast zit ) duurde ongeveer 20 minuutjes. Net genoeg tijd om even uit de auto te stappen, naar de wc te gaan en 5 minuutjes uit het raam te kijken. Eenmaal op Texel aangekomen loopt het natuurlijk een beetje vast omdat er ineens vele auto`s van de boot afkomen. Vanuit daar was het nog een minuutje of 15 rijden voor we op de camping in De Koog aankwamen. Alles bij elkaar waren we zo`n 5 uur onderweg geweest.

Lees ook: Een nieuw stukje Nederland, de Marker Wadden.

Kustpark-Texel

Kustpark Texel

We hadden besloten om een stacaravan te huren van de Roompot. We hebben eerder parken van de Roompot bezocht en die zijn altijd prima bevallen. Enige nadeel van deze caravan was dat hij toch wel een eindje van de receptie af was. Aangezien we geen fietsen bij ons hadden, besloten we dus met de auto naar de receptie te gaan als er iets zou zijn.

De caravan zelf was prima in orde. Er waren 2 slaapkamers, een toilet, een douche, een keuken met koelkast en vriesvakje en een zitgedeelte. Perfect voor 4 personen. Ook was er op de camping een binnenzwembad. Mocht er nu echt slecht weer komen, dan hoefden we ons hier niet te vervelen.

Texel2

Op ontdekkingsreis

We besloten eerst boodschappen te gaan doen en iets te eten. Daarna kon onze ontdekkingsreis beginnen. Meerdere mensen die ik ken vroegen zich af of je een rondje rondom Texel kon lopen maar wij hadden al ontdekt dat we beter met de auto konden gaan. Natuurlijk gingen we op zoek naar het strand. Heerlijk even uitwaaien en schelpjes zoeken.

In een krantje wat we bij de receptie van het park vonden, stonden enkele leuke tips om tijdens de vakantie te doen. Zo besloten we op zoek te gaan naar de vuurtoren ( om deze een dag later daadwerkelijk te bezoeken ) en wilden we enkele dorpjes bezoeken. De Koog leek toch wel het grootste en het drukst bezochte dorpje. De prijzen bij de restaurants vielen me reuze mee en dus hebben we een avondje uit gegeten met de kinderen.

Texel4

Ook andere dorpjes deden hun best om bezoekers te lokken met leuke en gezellige braderieën. Er was live muziek en verschillende kraampjes waar je lekkere hapjes kon bestellen. Ook hier vielen de prijzen me weer reuze mee. Eigenlijk het enige wat me tegenviel van Texel waren de benzineprijzen die gemiddeld tussen de 10 en 13 cent per liter hoger lagen dan op het vasteland.

Texel3

Dagje uit en tips

Ook op Texel kun je prima terecht voor een dagje uit. Zo besloten we Ecomare te bezoeken, maar er waren nog verschillende andere activiteiten die we graag gedaan hadden als we er tijd voor hadden gehad. Met de gratis Texel app die ik gedownload had kon je snel informatie per categorie vinden en doorklikken naar de desbetreffende websites. Volgens mij stond niet alles erin, want ik miste enkele restaurants, en de kalender werkte bij mij niet wat ik wel jammer vond.

Ideaal is het Texel vignet. Een parkeerkaart/sticker die je op de ruit van je auto plakt en waar je mee kunt parkeren op verschillende parkeerplaatsen. Parkeren op Texel kost €2,50 per uur. Een vignet kost €15 en heb je er dus vrij snel uit. Je moet voor jezelf even nagaan of het voor jou inderdaad rendabel is.

Texel5

We hebben een ontzettend leuke vakantie gehad op Texel en zouden er graag nog eens terug gaan. Ik was in eerste instantie bang dat we ons zouden gaan vervelen, dat er weinig te doen zou zijn, maar niets is minder waar. We hebben trouwens echt geluk gehad met het weer. Het was een graad of 25 en daardoor prima om met de kinderen op het strand te gaan zitten. De dagen dat het wat minder was hebben we ons ook geen seconde verveelt. Er zijn voldoende museums, activiteiten, wandelpaden, fietspaden en ga zo maar door. Zeker de moeite waard, ook in de herfst of winter.

Ben jij wel eens op Texel geweest? En hoe was jouw ervaring? Laat het me weten in de reacties hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=YXI31px92J4

Texel

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Op vakantie naar Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *