Ecomare

We zijn niet van het soort mensen dat ver van tevoren dingen beslist of vakanties boekt. We proberen het wel, maar we leven liever per dag. Je weet nooit wat de dagen je brengen. Zo besloten we redelijk last minute om toch nog een paar dagen met de kinderen naar Texel te gaan. Een plek die al een tijdje op onze wishlist stond. En ik begreep dat Ecomare dan echt de moeite waard moest zijn om te bezoeken. Of dat werkelijk zo was, lees je in dit artikel.

Ecomare1

Inhoudsopgave

Wat is Ecomare?

Ecomare is een natuurcentrum vlakbij het strand. Waar ik verwacht had dat het een soort zeehondenopvang was, is het juist veel meer dan dat. Er zijn inderdaad zeedieren te vinden, maar het is ook een museum waar kinderen veel van kunnen opsteken. Daarnaast kunnen kinderen er spelen en ontdekken zoals je ook in onze vlog kunt zien.

Ecomare is goed bereikbaar. Vlakbij onze camping ligt het strand en op weg naar het strand kwamen we er al langs rijden. In eerste instantie was er twijfel om dit natuurcentrum echt te bezoeken, maar na gesproken te hebben met andere bezoekers besloten we toch te gaan.

Hoe vonden we het?

Er waren leuke en interessante presentaties gedurende de dag. Deze stonden vermeld op de flyer die je kreeg bij de receptie, maar ze werden ook omgeroepen. De kinderen vonden deze presentaties leuk. Er werd iets verteld over de dieren, over het werk van Ecomare en we konden zien hoe de dieren gevoerd werden.

Ecomare

Ecomare is opgedeeld in verschillende ruimtes die genummerd zijn. Zo was er een heus aquarium, een haaiententoonstelling en de walviszaal met echte skeletten. Heel indrukwekkend. Ook was er in een ruimte meer informatie over Texel, het ontstaan van Texel en vondsten van het eiland. Allemaal ruimtes waar je gerust een tijdje kon ronddwalen om alles op je gemakje te bekijken.

Ook buiten was er voldoende te beleven. Je had natuurlijk de mogelijkheid om de zeehonden en bruinvissen te bekijken, maar je kon ook gaan wandelen door de duinen. Het leuke was dat er een kinderpad was van 1 kilometer waar kinderen allerlei opdrachtjes konden uitvoeren. Ook was er een klein speeltuintje naast het terras.

Ecomare Korting

Wil je Ecomare met korting bezoeken, dan kun je eens kijken of er tickets aangeboden worden via bekende dealsites zoals wowdeal, njoydeals of social deal. Ook op ticketveilingen.nl kun je nog eens geluk hebben.

Overige informatie over Ecomare

Mocht je Texel bezoeken dan zou ik je zeker aanraden om naar Ecomare te gaan. We hebben er alles bij elkaar een uurtje of 5 rondgewandeld en we hebben ons geen moment hoeven vervelen. Het is hier ook prima toegankelijk voor rolstoelen en/of kinderwagens.

Ecomare
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
Texel

Entree volwassenen €12,50
Entree kinderen €8,50
Parkeren gratis

Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van Ecomare. (klik)

Heb jij Ecomare al eens bezocht? Of zou je het overwegen als je Texel bezoekt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *