Roompot Weerterbergen

Even een paar dagen weg is eigenlijk het prettigste in eigen land als je kinderen hebt. Wie heeft er nu zin om 6 of 7 uur te gaan rijden voor een weekendje? Weinig mensen denk ik. Wij bezochten een tijdje terug de Weerterbergen, een park van de Roompot gelegen in de bossen in het Limburgse Weert.

Inhoudsopgave

De Weerterbergen

Ik heb dit park al een paar keer bezocht samen met de kinderen. Een paar jaar geleden hadden we een kinderhuisje en dat was destijds ideaal. Een hek rondom de tuin zodat onze kleine meid niet de benen kon nemen in een onbewaakt ogenblik. Een zandbak, binnen wat speelgoed, een bolderkar en meer van dat soort kindvriendelijke dingen. Nu ze iets groter zijn kiezen we voor een ‘normaal’ huisje en ook dat is prima ingericht.

De huisjes van de Weerterbergen zijn ietwat gedateerd, maar je hebt alles wat je nodig hebt. Prima bedden, een ingerichte woonkamer, een goed functionerende keuken ( al dan niet met vaatwasmachine ) en een badkamer met bad. Alles is schoon en dat is waar het toch gewoon om draait.

Weerterbergen1

Ook rondom het park is voldoende te beleven. Eendjes voeren, spelen in de speeltuintjes en gezellige wandelingen. Buiten het park kun je je opgeven voor een huifkartocht of kun je gaan winkelen in het centrum van Weert.

Horeca op de Weerterbergen

Op de Weerterbergen kun je verschillende horeca-gelegenheden terug vinden. Zo is er een pizzaria en dat is natuurlijk helemaal te gek voor onze kinderen die verzot zijn op pizza. Ook wij draaien onze hand niet om voor een vers gemaakte pizza en zo bestelden we er allemaal eentje. De kinderpizza was van een behoorlijk formaat en zoonlief kreeg hem ook niet helemaal op. Zijn zusje is geen hele grote eter tijdens het avondeten en besloot met haar broer mee te eten. Onze pizza`s waren ook erg lekker. Het enige nadeel van het restaurant was het afhaalgedeelte. Alle mensen die een pizza besteld hadden moesten door het restaurant om af te rekenen. Dat zorgde af en toe voor een behoorlijk chaotische boel.

Weerterbergen-horeca

Een dag later besloten we in het restaurant te gaan eten. We bestelden een combinatie menu en zo konden we voor een leuk bedrag eten, bowlen en glowgolfen. Het eten was iets minder. De schnitzel was wat hard gebakken en ook de frietjes waren wat aan de donkere kant. De keuze van het combinatiemenu is wat beperkt en ik denk dat we voor een volgende keer zouden overwegen om in het buffetrestaurant te gaan eten.

Lees ook: Kustpark Texel

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten te doen op de Weerterbergen. Het park ligt rondom een groot meer en dat zorgt ervoor dat er vele mogelijkheden zijn voor activiteiten op het water. Wij hebben er deze keer geen gedaan, maar een vorige keer hebben we gebruik gemaakt van de waterfietsen en dat was erg leuk. Zo kun je vanaf het water bijna het hele park zien.

Weerterbergen-bowlen-glowgolf

Deze keer hebben we dus gekozen voor het bowlen en glowgolf. Dat laatste was nieuw voor ons, maar we hebben ons goed vermaakt. Vooral de kinderen vonden het geweldig om te zien hoe hun witte kleding licht gaf in het blacklight. Ook de golfbaan is mooi aangelegd en is een lust voor het oog. We hebben heel veel lol gehad.

Ook met regen hoef jij je niet te vervelen. Er is binnen een grote apenkooi en een klimwand waar je op gezette tijden gebruik van kunt maken. Ook organiseert de Koos Konijn Kinderclub leuke activiteiten. Zeker een aanrader om je hier eens wat beter in te verdiepen en goed het programmaboekje te bekijken. Verder is er een subtropisch zwemparadijs, niet heel groot maar ook hier kun je prima wat uurtjes vertoeven. Er is een glijbaan, om de zoveel tijd komen er golven en er is een baby/peuterbadje. Met goed weer kun je naar buiten zwemmen.

Weerterbergen2

Conclusie

De Weerterbergen is een hartstikke leuk park voor gezinnen waar ontzettend veel te doen is. Mocht je niet willen koken, dan zijn er voldoende mogelijkheden om af te halen of ergens te gaan eten. Ook is er een supermarkt, heb je de mogelijkheid om een barbecue- of gourmetpakket af te halen en is er een klein souvenirswinkeltje. Bovendien is het centrum van Weert redelijk dichtbij. Ook hier zijn voldoende mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Op zoek naar een ander Limburgs vakantiepark? Marguerita schreef een uitgebreide review over Center parcs de Limburgse Peel.

Heb jij de Weerterbergen al eens bezocht?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *