Boomkroonpad

Toen we op vakantie waren in het Land van Bartje besloten we enkele uitstapjes te maken. Het Boomkroonpad scheen iets heel erg leuks te zijn dus ik vroeg de kinderen of ze daar naar toe wilden. Dat wilden ze wel en dus stapten we in de auto.

Inhoudsopgave

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad ligt niet ver van het Land van Bartje. Met een minuutje of 10 waren we er. Het was wel even een rare en hobbelige heenweg ( we werden via een vreemde route gestuurd ) maar uiteindelijk bereikten we dan toch ons doel.

We keken binnen een beetje rond in het winkeltje waar ze een aantal leuke spulletjes verkopen. Hier was ook de kassa waar je entree moest betalen. Per volwassene moesten we €4,50 betalen en voor de kinderen €2,25. Achteraf gezien vond ik dit nogal prijzig maar daar kom ik later op terug.

Bosgebied

Het bosgebied is heerlijk om rond te wandelen. Het is er redelijk open, je kunt verschillende routes lopen ( ook met kleine kinderen ) en er is een leuke speeltuin met picknickbankjes. Ook kun je vanuit hier verschillende fietsroutes maken.

Dit alles is gratis. De entree betaal je puur voor het Boomkroonpad. Het Boomkroonpad is een wandeltocht over bruggen die je steeds hoger brengen richting de toppen van de bomen. In totaal is dit zo`n 150 meter. Het is niet geschikt voor rolstoelen/buggy`s.

Hoogtevrees

Eerlijk is eerlijk: ik heb last van een tikkeltje hoogtevrees. En Damiën ook. Wij waren dus degenen die het niet zo zagen zitten om de boom in te gaan. 😉

Je begint onder de grond. Het is op zich leuk aangekleed. Je ziet boomwortels en dieren die je normaal gesproken onder de grond ziet. Vervolgens ga je met een trap naar boven. Zo kom je dus op de loopbrug terecht, boven de grond.

Langs de brug hangen grote bladeren met teksten erop. Het is leuk om dit met de kinderen te bekijken.

Uiteindelijk kom je dus helemaal boven aan de top. De bomen zijn inmiddels boven het plateau uitgegroeid dus echt in de verte kun je niet kijken. Ook wiebelt het best wel dus voor mensen met hoogtevrees is het niet de meest prettige plek om rond te hangen.

Alles bij elkaar hebben waren we na een kwartiertje weer beneden.

Wat vonden wij er van?

Na de vakantie heb ik de kinderen gevraagd wat ze het allerleukste uitje vonden van de vakantie. Damiën noemde vrijwel direct het Boomkroonpad. Ik was er een beetje verbaasd over want hij was op de plek zelf niet razend enthousiast. Hij zei zelf dat hij, ondanks zijn hoogtevrees, toch genoten had. Hij vond het een mooie omgeving en erg leuk om in het bos zo hoog te kunnen klimmen.

Qua prijs blijf ik erbij dat ik het wat aan de hoge kant vond. Ik denk dat er meer mensen daadwerkelijk het Boomkroonpad op gaan als het iets goedkoper is of als er familietickets verkrijgbaar zijn. Nu blijven veel mensen beneden, kijken naar boven en zeggen dan tegen elkaar dat er niks te beleven is op die brug. Overigens zijn de online tickets wel iets goedkoper.

Heb jij het Boomkroonpad wel eens bezocht?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *