Land van Bartje

Jaren geleden hoorde ik van kennissen goede verhalen over Het land van Bartje, een camping in Drenthe. Toen we eerder dit jaar nadachten over de zomervakantie van dit jaar was de keuze voor Drenthe in een paar tellen genomen. Ik opperde Het Land van Bartje en daar was iedereen het gelukkig mee eens. Twee weken geleden reden we vanuit het zonnige Limburg richting het bewolkte ( met hier en daar een spatje regen )Drenthe. O, jeetje…

Inhoudsopgave

Camping in Drenthe

We hebben eerder campings in Drenthe bezocht. De eerste keer was in 2009 toen ik zwanger was van Daelyn. We hebben toen twee heerlijke weken gehad en voornamelijk veel gefietst. Een jaar later gingen we weer naar een camping om de 50e verjaardag van mijn moeder te vieren. Destijds hebben we veel gewandeld in de bossen.

Wat we toen niet nodig hadden ( en nu wel ) was een fijn zwembad voor de kinderen. Als peutertje is een beetje water voldoende. Als bijna-tieners wil je minimaal 1 glijbaan hebben. Ik koos eigenlijk voor het Land van Bartje omdat het buitenzwembad een extraatje had: als het slecht weer was dan kon het bad overdekt worden. Ideaal!

Land van Bartje

Bungalow Land van Bartje

Bij aankomst zagen we dat er een aantal dingetjes te doen waren. Kinderen konden zich laten smincken, ze konden een kort ritje op een paard maken en er stonden bekertjes ranja klaar. Een leuk ontvangst na een lange autorit.

Het inchecken was zo gebeurd en ons huisje lag vrijwel helemaal vooraan op het park. Ideaal, vlakbij het zwembad en de speeltuin. Later zagen we ( al fietsend ) dat er echt prachtige huizen in boerderijstijl op het park lagen.

Land van Bartje

Wij hadden een 4 persoons bungalow geboekt en deze was ruim genoeg voor ons gezin.

We hadden een ouder-slaapkamer beneden waar ook het babybedje op stond.

Land van Bartje

Boven was een slaapruimte met twee losse bedden waar de kinderen konden slapen. Voor boven was een traphekje ( voor ons niet nodig ) maar beneden was geen traphekje. Nu luistert onze dreumes best goed, dus hij ging de trap niet op maar er zullen voldoende kleine kinderen zijn die het wel doen. Alle stopcontacten waren afgedekt dus daar was wel aan gedacht.

Land van Bartje keuken

In de keuken zat een vaatwasser, maar die hebben we eigenlijk niet gebruikt. Er is voor 6 personen servies en voor mijn gevoel krijg ik die vaatwasser niet vol met het servies. Ik besloot dus gewoon af te wassen, kleine moeite. De keuken is verder ruim genoeg en er is voldoende mogelijkheid om spulletjes op te bergen.

Land van Bartje huisje

Er staat een eettafel met 4 stoelen, de babystoel konden we aan de kop van de tafel zetten.

Qua opbergruimte is er voldoende plek. Onder de trap zit een kast waar een kinderstoel en de stofzuiger in stond. Hier konden we ook onze boodschappen en koffers kwijt.

Land van Bartje huisje

De woonkamer is prima. Er is een bank en 2 stoelen, voldoende ruimte dus.

Land van Bartje badkamer

De badkamer/wc waren schoon. Nadeel is wel dat vrijwel de hele badkamer nat is nadat je een douche hebt genomen. Ook moet je even een raampje open zetten ter ventilatie, anders blijft het vocht echt hangen in de badkamer.

Land van Bartje buiten

Buiten heb je een klein terras met een tafel en 4 stoelen.

Klachten land van Bartje

Waar we minder tevreden over waren: de vloer was niet schoon toen we kwamen. Onze kinderen lopen het liefst op blote voeten. Het eerste wat ze dus deden waren de schoenen en sokken uit om lekker te gaan spelen/kruipen over de vloer. Na een paar minuten zag ik dat de voeten van de kinderen echt hartstikke zwart waren. Ik vond het raar, pakte een washandje en maakte hun voeten schoon. Maar een paar minuten later waren ze weer zwart. Ook lagen er beestjes/rommel en hebben we dus eerst zelf maar de stofzuiger gepakt.

We hebben dit aangegeven bij de receptie en er werd iemand gestuurd om de vloer te poetsen. Maar ook daarna bleven de voeten van de kinderen zwart. Ik bleef dus maar met washandjes in de weer om de voeten weer schoon te maken.

Ook de wifi die je kon reserveren ( €16,50 voor een week ) was ronduit slecht terwijl hij zou moeten werken op maximaal 10 apparaten. Ook dit gaven we aan bij de receptie. Er werd gezegd dat we de router even opnieuw moesten opstarten. Dit hebben we gedaan en daarna was de wifi perfect!

Wat is er te doen op het Land van Bartje?

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Via de gratis app die je kunt downloaden kun je zien wat er te doen is. Ook kun je een folder ophalen bij de receptie. Verder is er Bollo, de mascotte van Landal Greenparks. Geregeld kun je met hem op de foto gaan. Zeker doen! Vinden de kinderen leuk.

Verdeeld over het park vind je verschillende speeltuinen. Ik vind dat er nog best veel ( en uitgebreide ) speeltuinen te vinden zijn. De grootste vind je vooraan bij het restaurant/zwembad. De kinderen kunnen er erg fijn spelen terwijl jij lekker in de zon ligt op het grasveld met een drankje.

We hebben ook op het park gegeten. We besloten pizza en friet te bestellen. Waar ik normaal gesproken niet zo`n fan ben van pizza/friet op een vakantiepark was het dit keer toch verrassend goed. De friet was erg lekker en ook de pizza smaakte goed. Op de speciale pizzadagen betaal je nog geen €8 voor een pizza wat dus goed te doen is.

Paardendagen Land van Bartje

Toen wij er waren werden er Paardendagen georganiseerd. Tegen betaling van €7,50 kon je een arrangement afnemen. Denk hierbij aan een ritje op het paard, een huifkartochtje, iets knutselen en iets lekkers om te eten/drinken. Ik vond het behoorlijk meevallen qua prijs en had gedacht dat onze dochter niet weg te slaan zou zijn bij de paardenranch maar niks is minder waar. Ze heeft alleen een hoefijzer geknutseld en voor de rest heeft ze niks met de paarden gedaan. Ze was gek op de speeltuin en het zwembad dus die waren deze vakantie belangrijker dan paarden.

In de omgeving van het Land van Bartje

Eerlijk is eerlijk: in het dorp Ees, waar de camping ligt, is helemaal niks te doen. Er zijn fietspaden en wandelpaden, maar wil je een supermarkt of andere winkel bezoeken dan zul je naar het dichtbij gelegen Borger moeten rijden. Dit is gelukkig maar een kilometertje of 3 en prima op de fiets te doen. Daar heb je onder andere een Hema, een Albert Heijn, Aldi en Boni en verschillende andere winkeltjes zoals een Etos, Blokker en wat kledingwinkeltjes.

Eens per week is er een markt/braderie, op vrijdag. Niet heel groot, binnen een half uurtje heb je het wel gezien. De marktkoopmannen/vrouwen vond ik persoonlijk niet heel vriendelijk. Ze waren wat stug en gereserveerd. Ik ben heel anders gewend hier in Limburg. Maar goed: qua producten kun je denken aan boeken, speelgoed, kleding, schoenen en etenswaar. Er stonden ook wat kleine kraampjes met rommelmarktspulletjes en daar vonden de kinderen 3 Donald Duck pocket boekjes voor €1. Aangezien ze gek zijn op Donald Duck gingen die dus mee.

Dagje uit in Drenthe

We hebben wel een aantal leuke en leerzame uitstapjes gemaakt. De kinderen zijn nu op een leeftijd waarbij de interesse voor de geschiedenis behoorlijk aanwezig is. Kamp Westerbork hebben we in 2010 ook al eens bezocht en dat heeft grote indruk gemaakt op mij destijds. Nu wilden de kinderen er zelf graag naar toe. Ook bezochten we het Boomkroonpad, het Hunebeddencentrum en Wildlands Adventure Zoo.

Daarnaast hebben we ook stukjes gefietst. We hebben een kaart gekocht bij de receptie van het Land van Bartje maar de fietstochten die hier op stonden waren behoorlijk. Gemiddeld tussen de 35 en 50 kilometer. We besloten dus onze eigen routes uit te stippelen door van knooppunt naar knooppunt te fietsen. Dat ging best goed en de kinderen vonden het gelukkig ook leuk.

Nogmaals naar het Land van Bartje?

Onze kinderen hebben het heerlijk naar hun zin gehad op vakantie. Het slapen op de zolder vonden ze fantastisch, het zwembad vonden ze heerlijk en de speeltuin was een plek waar ze nieuwe vrienden hebben gemaakt. We hebben heerlijk gewandeld en gefietst en we vonden het balen dat de week zo snel was omgevlogen. Dus ja: het Land van Bartje is zeker een aanrader en ik denk dat we deze camping in de toekomst nogmaals zullen bezoeken. Meer weten over het Land van Bartje? Bezoek dan hun website. Tip: Joyce schreef een fijn artikel over Landal Duitsland. Ze heeft alle landen per regio op een rijtje gezet.

Ben jij wel eens in Drenthe of Het Land van Bartje geweest? Wat vond jij ervan? Ik lees het graag in de reacties. 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Land van Bartje”

  1. Ik als kind kwam daar elk seizoen. Maar toen was het alleen nog camping. Het is nu zo veranderd dat het helaas geen camping meer is. Heb er hele fijne herinneringen aan. Maar zal er nu niet meer zo snel komen ook omdat ik in het noorden woon nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *