Wildlands

Wildlands-Emmen

Als je dan toch in Drenthe op vakantie bent, dan is Wildlands natuurlijk het uitje om te bezoeken. Het ligt normaal gesproken zo`n 3 uur rijden van onze woonplaats vandaan dus dat is niet echt te doen. Toen we de kinderen vroegen wat ze wilden doen in hun vakantie, stond Wildlands bovenaan hun lijstje.

Inhoudsopgave

Wildlands met korting

Persoonlijk vond ik Wildlands nogal aan de prijs om te bezoeken. Bijna €30 voor 1 ticket voor een dierentuin vond ik een beetje buiten proportie. Ik besloot dan ook om op zoek te gaan naar kortingskaarten. Via de website zelf kun je kaarten met een beetje korting kopen maar er komen geregeld leuke aanbiedingen voorbij. Zo vond ik via deze site een kaartje voor €22 per persoon inclusief een lunch. Ik kocht dus 4 tickets.

De lunch bestond uit een broodje en iets te drinken. De broodjes waren lekker, niet van die kleffe zooi die je vaak hebt in attractieparken/dierentuinen. Voor de kinderen hoorde er een kidsbox bij. Deze bestond uit friet, een snack en iets te drinken.

Hoe lang bezoek je Wildlands?

Eenmaal in Drenthe aangekomen besloten we de eerste dag van onze vakantie de dierentuin te bezoeken. Dat was qua weersomstandigheden het beste te doen. In Limburg hadden we al een paar hele warme weken achter de rug, in Drenthe kwam het kwik niet boven de 22 graden die eerste paar dagen. Voor ons gevoel was het dus best koud. Om een dierentuin te bezoeken echter ideaal.

Ik keek via Google hoe laat Wildlands open zou gaan en schrok een beetje toen ik zag dat mensen in deze dierentuin gemiddeld slechts anderhalf uur spendeerden. Ook veel reviews waren niet fantastisch. Lekker dan. Bijna €100 kwijt voor slechts anderhalf uur plezier. We besloten te gaan en te kijken hoe het zou lopen.

Verschillende werelden in Wildlands

In Wildlands aangekomen kwamen we op een centraal plein uit. Vanuit hier kun je drie werelden in lopen: Nortica, Jungola en Serenga. Ik had al begrepen dat er ook redelijk wat overdekt was en gezien de verandering van het weer ( het begon te regenen ) besloten we om te beginnen in Jungola.

Jungola

Van het kille, drukke plein loop je door een grote, houten deur Jungola binnen. Al meteen bij binnenkomst ben ik blij verrast. Wat een mooie aankleding. Net alsof je echt een verloren wereld van een jungle binnenloopt. Je kunt geheime routes nemen ( niet geschikt voor rolstoel/buggy ) er is een vlindertuin en er zijn verschillende dieren te zien. De kinderen kijken hun ogen uit en ik zelf ook.

Eigenlijk breng je in deze wereld de meeste tijd door. Je kunt een boottocht maken ( ze hebben zelfs een speciale boot die geschikt is voor rolstoelafhankelijke mensen ) de kinderen kunnen een heel parcours afleggen door touwbruggen en je kunt hier lekker lunchen. Ook heb je de mogelijkheid om een klein cupje te kopen waar een soort sapje inzit. Vogels vinden dit erg lekker en komen op je hand zitten om het op te drinken.

Serenga

Nadat we Jungola gezien hadden besloten we door te lopen richting Serenga, een woestijngedeelte. Dit is buiten maar het is ook weer mooi en in thema aangekleed. Je ziet Afrikaanse huisjes, er lopen stokstaartjes vrij rond en je kunt een leuke, korte bustour maken. Omdat het niet druk was hoefden we niet al te lang te wachten en dat scheelt wel.

Ook is de nieuwe attractie Tweestrijd hier te vinden. Ook hier was het niet druk en konden de kinderen zo doorlopen. Ik bleef beneden wachten met onze dreumes. Damiën en Daelyn hadden de grootste lol in deze nieuwe achtbaan en waren dolblij dat ze als winnaars uit de strijd waren gekomen. 😉

Nortica

Het kleinste gedeelte en uiteraard gericht op het Noorden/de ijsvlaktes. Hier vind je pinguïns en ijsberen. Ook is er de 4D-ride Arctic 1. Ik wist niet zo goed wat ik me hierbij moest voorstellen maar het is leuk gedaan en zeker de moeite waard om een keertje te doen.

Je komt binnen in een ruimte waar er verteld wordt over de Arctic 1, een voertuig waarmee je het poolgebied kunt ontdekken. Vervolgens loop je door en neem je plaats op stoelen. Je zet een 3D-bril op en dan start een film. Door de speciale effecten krijg je een 4D-ervaring. Denk aan wind, waterdruppels en het bewegen van de stoelen.

Verder is Nortica niet heel uitgebreid en heb je deze wereld in vrij korte tijd bekeken.

Is Wildlands leuk?

Voor mij was het de eerste keer dat ik Wildlands bezocht. De kinderen waren er vorig jaar al geweest en vertelden me toen dat ze het erg leuk hadden gevonden. Nu ik zelf Wildlands bezocht heb kan ik zeggen dat ik het een leuk park vindt. Ik weet alleen niet of de naam duidelijk genoeg is voor de bezoekers. Ik denk dat veel mensen komen met het idee een dierentuin te bezoeken. Qua dieren is het niet gigantisch uitgebreid. Qua avontuur is het zeker erg tof. De kinderen kunnen hier klauteren, klimmen, ontdekken en onderzoeken.

Omdat het veelzijdig is, is het voor kinderen zeker leuk om te bezoeken. Wij zijn uiteindelijk ruim 5 uur binnen geweest en hadden best nog een uurtje kunnen blijven maar het park ging sluiten. Ik vind alleen, ook na het bezoeken van Wildlands, de entreeprijs nog steeds behoorlijk hoog. Ga dus zeker op zoek naar kortingskaarten.

Voor meer informatie over Wildlands kun je kijken op hun eigen website.

Heb jij Wildlands wel eens bezocht? En wat vond jij ervan? Laat het me weten in de reacties. 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *