Blogger by Nature

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik ging richting Soest voor het Blogger by Nature kennisevent. Toch wel even een drempeltje. Het alleen zover rijden vind ik niet zo`n ramp. Ik zit graag in de auto. Muziekje op, beetje mee gillen en ik ben zo op plaats van bestemming. Waar ik een beetje tegenop zag was het alleen gaan. Zonder man. Zonder kinderen. Zij zijn mijn houvast op dat soort momenten.

Inhoudsopgave

Stayokay

Het event werd gehouden in de Stayokay in Soest. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Stayokay gehoord had. Het hostel lag op een mooie plek tussen veel groen. Nee, ik heb er geen foto van gemaakt. Ik heb weinig foto`s gemaakt, besefte ik achteraf. Iets met zenuwen…

Maar goed. Het hostel was groter dan ik dacht en binnen zag ik dat er allerlei mooie ruimtes waren waar de workshops/trainingen gegeven zouden worden. Ik zag al vele kinderen rondrennen die vrolijk speelden buiten. Waarschijnlijk het kamp van een jeugdclub.

SEO training

Eenmaal binnen liep het allemaal een beetje vanzelf. Ik kreeg een goedgevulde goodiebag, plakte mijn naamkaartje op en kwam de meiden van mijn Happy Mama Clubje tegen. Toch een beetje houvast tussen allemaal die vreemdelingen. Ik vertelde eerder al dat mijn zelfvertrouwen niet optimaal is en dat merk ik op dit soort momenten.

We begonnen met de SEO training, gegeven door Caroline van Yoast. Een erg waardevolle training, ik heb veel meegeschreven. Caroline vertelde het ook ontzettend leuk en pakkend. Je bleef automatisch bij de les. 😉 Ze vertelde ook dat er op de website van Yoast veel blogs staan over SEO, dus dat betekent dat ik thuis op mijn gemakje alles kan doorlezen. Ideaal.

Lunch

Vervolgens was het tijd voor de lunch. Ik had begrepen van andere bloggers dat deze vorig jaar goed verzorgd was. Ik liep het restaurantgedeelte in en zag allerlei lekkere dingetjes. Soep, broodjes zalm, wraps, salades, quiche, vers fruit, yoghurt. Ik had honger en wist mijn buikje goed te vullen.

DA/PA en TF/CF

Ook weer zo`n dingetje waar je rekening mee moet houden als je blogt. DA en PA deed wel een belletje rinkelen. TF en CF dus niet. Henk van Smart Internet Media gaf deze training. Het was af en toe iets lastiger te volgen omdat het netwerkplein ernaast lag, dus er was wat geruis. Henk kwam met mooie grafiekjes, gaf fijne tips en langzaamaan begon ik me af te vragen of mijn dagen niet te weinig uren hadden. Een artikeltje schrijven is 1 ding maar zorgen dat al die artikeltjes het goed doen op allerlei verschillende gebieden is een ander verhaal.

Google Analytics

Ik denk dat GA een beetje een ondergeschoven kindje is. Vrijwel elke blogger heeft GA op haar site draaien/lopen/staan maar er zijn er maar weinig die iets met al die bruikbare informatie doen.

Gea gaf deze training en eigenlijk had ik overal wel eens van gehoord, maar wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Ik kijk zo nu en dan wat mijn unieke maandelijkse bezoekers zijn en dan heb je het wel gehad. Ik weet dat je ook kunt kijken naar bijvoorbeeld leeftijden van je bezoekers, hoe lang ze op je site blijven, wat ze doen op je site, welke zoekwoorden ze gebruiken en ga zo maar door. Maar ik doe er dus vrijwel niks mee. Volgens Gea zou dat wel moeten.

En ik geef Gea gelijk. Ik zou het wel moeten doen, maar tja…tijd…ik heb het genoeg, ik besteed het alleen aan andere dingen. 😉

Netwerkplein

Ai, supereng! Zoals ik al eerder zei had ik geen man of kinderen bij me waar ik me achter kon verschuilen. Ik moest dit echt zelf doen en heb serieus eventjes overwogen om te vluchten. Hoe moet je nu netwerken? Wat zeg je? Wat doe je? En wat als ze al met iemand anders in gesprek zijn?

Terwijl ik me buiten zorgen zat te maken over het uur wat komen ging, kwam Marjo even bij me zitten. Leuk om haar nu ook eens ‘live’ te zien. Al jaren zijn we Facebookvrienden maar omdat we nogal uit de buurt wonen van elkaar hebben we elkaar dus nog nooit eerder in het echt gezien. Ik vertelde haar dat ik het doodeng vond en ze gaf me even het oppeppertje wat ik nodig had.

Eenmaal binnen was het druk. Iedereen was in gesprek met 1 of meerdere bloggers dus liep ik wat rond. Uiteindelijk hielp Esmee van Blogger by Nature me een beetje op weg en nadat ik mijn eerste gesprek had gehad, ging het wel een stukje beter. Ik had leuke gesprekken met leuke mensen die enthousiast reageerden op mijn zelf geknutselde visitekaartjes. Ik had redelijk goed genetwerkt voor mijn gevoel. En achteraf was het minder eng dan ik van tevoren dacht.

Goodiebag

Aan het begin van het event kregen we een goedgevulde goodiebag  overhandigd. Ik besloot deze in de auto te leggen en er thuis op mijn gemak naar te kijken. Eenmaal thuis wist dochterlief mijn goodiebag in beslag te nemen. Ze haalde alles eruit, nam direct een aantal dingen in beslag dus ik besloot het maar even te laten gaan.

De volgende dag heb ik er pas op mijn gemakje naar kunnen kijken. En er zaten inderdaad hele leuke spulletjes in waarvan je er een aantal vast en zeker binnenkort op mijn blog voorbij ziet komen.

Volgend jaar weer?

Ik vond het event goed georganiseerd. De dames Esmee, Joyce en Marguerita hebben er veel tijd, moeite en energie in gestopt. Ze kwamen ook geregeld vragen of alles naar wens was, of we het leuk hadden en stonden open voor verbeteringen en tips.

Hoewel het niet om de hoek is voor mij, ben ik wel van plan om volgend jaar weer te gaan. Ik ga eigenlijk amper naar events omdat het eigenlijk altijd zo ver weg is voor vaak maar een paar uurtjes. Dat is gewoon heel lastig te regelen voor mij. Hier kon ik wat opsteken dankzij de trainingen en kon ik netwerken op 1 dag en 1 locatie. Alles ( eten en drinken ) was netjes verzorgd.

Er is echter 1 nadeel: Ik heb diezelfde avond nog tot 2 uur in de nacht achter de laptop gezeten om het geleerde in de praktijk te brengen…. Daar gaat mijn nachtrust! 😉

Ga jij wel eens naar een bloggersevent? En hoe vind je dat? 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

7 thoughts on “Blogger by Nature

  1. Oh wat een heerlijk verslag Laura! En je bent niet de enige die het spannend vond hoor, juist daarom is het zo fijn. Ik hoorde van mensen die vorig jaar de zenuwen hadden, dat het ze nu al veel makkelijker af ging. Komt ook omdat iedereen al bij voorbaat voor samenwerkingen open staat natuurlijk. Vond het leuk om je eens in het echt te ontmoeten!

  2. Wat een leuk artikel Laura!! Ik zag je verloren staan en merkte dat je liever wilde vluchten. Ik ben blij dat ik daar een stokje voor gestoken heb 😉 Want wat fijn dat je nu zegt, dat het achteraf best meeviel. Want het valt ook best mee. Ik ben trots op je dat je doorgezet hebt en zie je heel graag volgend jaar weer terug.

  3. Ik ging met een collega-blogger en vond het zelfs nog retespannend, dus kan er helemaal inkomen dat je in je eentje ertegen op zag. Dat netwerken vond ik ook zo’n dingetje, maar met zoveel leuke mensen leek het allemaal bijna vanzelf te gaan. Volgend jaar weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *