Onze uitgaven na 1 week challenge

Inmiddels hebben we dus een week van de challenge achter de rug en hebben we flink kunnen besparen op onze boodschappen kosten. Op YouTube kun je ons volgen en laat ik je duidelijk zien wat er in onze opgehaalde Too Good To Go pakketten zit en vertel ik je wat we verder gekocht hebben en, uiteraard, wat dit alles ons gekost heeft. Ook laat ik je zien wat we koken met de inhoud van onze pakketten. In dit artikel vertel ik je over onze uitgaven na 1 week challenge.

Too Good To Go pakketten kopen

De meeste mensen hebben geleerd om te bezuinigen op boodschappen kosten door een weekmenu op te stellen. Zo heb ik nooit boodschappen gedaan en zo doe ik dat nu dus ook niet. Ik haal bij verschillende supermarkten en bij de bakker Too Good To Go pakketten op. Wat daar in zit is mijn basis. Als ik dan nog dingetjes nodig heb dan koop ik ze. Bijvoorbeeld pitabroodjes en knoflooksaus als ik shoarma in het pakket heb zitten. Of bijvoorbeeld een saladedressing en komkommer als ik sla in het pakket heb zitten. Zo kom ik dus wel wat vaker dan gemiddeld in de supermarkt, maar onder de streep levert het me nog steeds financieel voordeel op.

Als je een paar weken meedoet met Too Good To Go ga je ook een voorraadje opbouwen in de vriezer. Stel dat ik nu gehakt in mijn pakket heb zitten en ik wil macaroni maken met roerbakgroenten. Die roerbakgroenten moet ik kopen. Maar als je een tijdje meedoet met Too Good To Go kan het zijn dat je ze al eerder in een pakket had zitten en in de vriezer hebt gegooid. Zo kan ik weken geen roerbakgroenten krijgen in een pakket, maar het kan ook zomaar voorkomen dat ik 2 pakketten in 1 week ophaal en 4 zakken roerbakgroenten daarin heb zitten. Lekker invriezen en zo vanuit de vriezer in de pan mikken. Werkt perfect! Je boodschappen kosten gaan dus na een aantal weken verder omlaag omdat je die voorraad gaat opbouwen in je vriezer.

Wat gaven we uit in de eerste week?

In de eerste week van onze challenge heb ik dan ook best wat Too Good To Go pakketten gekocht bij de supermarkt en bakker. Verder kocht ik bij de supermarkt ‘gewone’ boodschappen en haalde ik spullen uit mijn voorraad. Omdat ik die spullen uit voorraad al veelal voor mijn challenge in Too Good To Go pakketten had gekregen heb ik de prijzen met 70% korting doorberekend. Het drinken heb ik aan het einde van de week apart berekend. In de video`s hieronder kun je zien wat er in de pakketten zit, wat ik uit voorraad heb gehaald en wat we gekookt hebben. In totaal gaven we in de eerste week een bedrag van €59,90 uit voor onze voeding.

Wat geef jij gemiddeld per week uit aan je boodschappen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *