Buitenspeeltuinen in Zeeland

Met het goede weer in aantocht is het tijd om een aantal leuke buitenspeeltuinen in Zeeland op een rijtje te zetten. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, laat het me zeker weten in de reacties. (Mocht het weer toch tegenvallen dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar leuke binnenspeeltuinen in Zeeland.)

Inhoudsopgave

Speelboerderij Pierewiet

In Nieuwvliet vind je Speelboerderij Pierewiet. Hier kun je binnen spelen, buiten spelen, mooie knutselwerkjes maken op de techniekzolder (tegen betaling van €3,50) en de kinderboerderij bezoeken. Er is een mogelijkheid om eten en drinken te kopen op de speelboerderij. Op de website staat niet duidelijk omschreven of je zelf eten en drinken mee mag nemen.

De entree voor de speelboerderij is €5,50 per persoon. Check de website voor de actuele openingstijden.

Speeltuin Oranjekwartier

In Terneuzen vind je Speeltuin Oranjekwartier, al 60 jaar een begrip. Op ruim 8000 vierkante meter grond vind je allerlei verschillende speeltoestellen. Klimmen, klauteren, glijden en ga zo maar door. Op het park kun je eten, drinken, snoep en ijs kopen. Er staat niet duidelijk omschreven of je zelf eten en drinken mee mag nemen.

De entree is €1,30 voor iedereen van 3 jaar en ouder. Een strippenkaart (10 keer entree) kost €10 en is beperkt geldig. De speeltuin is geopend van halverwege maart tot halverwege oktober. Check de website voor de actuele openingstijden.

Let op: Je kunt hier NIET pinnen en NIET betalen met briefjes van €50 of hoger.

Speeltuin Vrij en Blij

In Sint-Annaland ligt al ruim 60 jaar Speeltuin Vrij en Blij. Door de jaren heen is hij verschillende keren van locatie verhuist maar inmiddels heeft de speeltuin een mooie, vaste plek gevonden. Hier zijn verschillende speeltoestellen te vinden. De (losse) entree bedraagt €1 per persoon. Je kunt ook lid worden van de speeltuin en betaalt dan voor 1 jaar €14 of €12 per jaar als je voor onbepaalde tijd lid wordt.

Op de website is niet te vinden of de speeltuin in de winter dicht is. De openingstijden kun je online vinden. Er is een winkeltje aanwezig, echter is dit niet altijd geopend omdat dit door vrijwilligers gerund wordt. Ik ga er dus min of meer van uit dat je zelf eten en drinken mee mag nemen. Dit staat niet specifiek op de website vermeld.

Natuurspeeltuin de Boomhut

Een bijzondere speeltuin is Natuurspeeltuin de Boomhut in Terneuzen. De toegang is gratis en hier zijn geen speeltoestellen te vinden. Je kunt hier hutten bouwen, over boomstammen klimmen, door tunnels kruipen, met water en zand kliederen en ga zo maar door. Er zijn 2 gedeeltes. Het eerste gedeelte is voor kinderen tot en met 6 jaar, het tweede gedeelte is voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor de papa`s en mama`s staan er bankjes en picknicktafels.

Voor de actuele openingstijden check je natuurlijk de website.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *