Buitenspeeltuinen Utrecht

Een tijdje geleden kon je al lezen over de binnenspeeltuinen van Utrecht. Nu is het tijd om de buitenspeeltuinen van Utrecht op een rijtje te zetten. Als het beter weer gaat worden willen we natuurlijk het liefst zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Mocht je nog speeltuinen missen in dit overzicht, laat het dan zeker even weten in de reacties onder het artikel.

Inhoudsopgave

De Torteltuin

De Torteltuin is een particulier initiatief en draait met behulp van vele vrijwilligers. Deze speeltuin is in 1993 opgericht door buurtbewoners van de Vogelenbuurt in samenwerking met de gemeente Utrecht. Hij richt zich op de jongere kinderen tot de leeftijd van een jaar of 7. In het winkeltje kun je terecht voor allerlei versnaperingen zoals verschillende drankjes, koekjes, tosti`s, ijsjes en vers fruit. Maar dat is niet alles: Ook voor een pleister, luier/zwemluier of zelfs schone onderbroek ben je welkom in het winkeltje. Dat is nog eens service! (Kijk ook vooral even het filmpje over Jannie hier beneden!)

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur.
Zaterdagen 11.30 tot 15.30 uur. (Mits de weersomstandigheden goed zijn. Check daarom altijd even hun Facebookpagina.)
Entree is €1 per persoon. Voor €27,50 heb je een jaarabonnement voor je gezin. Klik hier om naar de website te gaan.

Buitenwereld

In Houten zit speeltuin Buitenwereld. Dit is een speeltuin en een kinderboerderij. Je kunt er zelfs je konijn of cavia tegen een kleine vergoeding naar toe brengen als je op vakantie gaat. Er zijn verschillende drankjes, tosti`s, poffertjes, snoep, chips, koek en ijs tegen betaling te krijgen. Je kunt hier op schoolreisje of een kinderfeestje vieren. Verder staat er helaas niet zo heel veel informatie over de speeltuin zelf online.

Op woensdag-donderdag-vrijdag is de speeltuin geopend van 13 tot 17 uur, in het weekend van 11 tot 17 uur. Tijdens schoolvakanties zijn ze dagelijks geopend.
Entree is €2 per persoon. Als je 13 jaar of ouder bent betaal je €0,50.
Volledige informatie vind je op de website.

Blik en Burgers

Bij Blik en Burgers kun je meer dan alleen maar heerlijk ravotten. Zo is er een restaurant bij en organiseren ze verschillende leuke activiteiten, evenementen en workshops. Deze speeltuin is geschikt voor verschillende leeftijden. Er is namelijk ook een echt skatepark en een toffe skeelerbaan. De kleine kinderen kunnen met hun stepje of loopfiets terecht in de (gratis) verkeerstuin. Compleet met rotondes, zebrapaden, verkeersborden en tankstation. Een prima manier om op jonge leeftijd al bekend te worden met de verkeerssituaties.

Uitgebreide informatie over Blik en Burgers kun je lezen op hun website.

Mis je nog een speeltuin die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het me weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *