6 leuke binnenspeeltuinen in Utrecht

Afgelopen weken kon je al verschillende overzichten van binnenspeeltuinen terug vinden op onze site. Zo kon je al lezen over binnenspeeltuinen in Gelderland en binnenspeeltuinen in Noord-Holland. Natuurlijk delen we alle provincies dus de komende weken kun je nog regelmatig een overzicht verwachten. Vandaag delen we 6 leuke binnenspeeltuinen in Utrecht. Met dank aan Fleur voor haar bijdrage. 🙂

Inhoudsopgave

KidzCity

Kidzcity (klik) is één van de grootste binnenspeeltuinen van Nederland (5000 m2) en zit in Utrecht. Je kunt hier een speciaal gedeelte voor kinderen t/m 4 jaar vinden, grote klimtoestellen, een hoge glijbaan, draaimolens, botsauto’s, een jungle trein een lasergame en meer. Er is een restaurant aanwezig, maar je mag ook zelf etenswaren meenemen. De entreeprijs is 11 euro vanaf 4 jaar. Ben je voor 12 uur binnen (dinsdag t/m vrijdag), dan betaal je 7,50. Bij Kidzcity kun je altijd (zonder reserveren) een kinderfeestje vieren.

Ballorig

Ook in de provincie Utrecht is Ballorig (klik) natuurlijk aanwezig. Al jaren in Houten, maar sinds kort ook in de stad Utrecht, in een heel nieuw gebouw. In deze binnenspeelparadijzen kunnen kinderen hun energie onder andere kwijt op diverse klimtoestellen, luchtkussens, in de ballenbak en op trampolines. De kleintjes kunnen ook hier apart spelen. Ballorig is iedere dag geopend van 10:00 tot 19:00 uur en de entreeprijs bedraagt € 7,50 voor kinderen. Ook hier zijn er peuterochtenden voor kinderen onder de 5 jaar, die betalen dan 5,50 euro. In Houten is er ook een buitengedeelte.

Monkey Town

Monkey Town heeft ook meerdere vestigingen, waarvan eentje in IJsselstein. (klik) In dit 2500 m2 grote speelparadijs kunnen kinderen klimmen, klauteren, in de ballenbak, met super Lego spelen of los gaan in de voetbalzone. Entree is € 7,50, peuterochtend € 5,50 en begeleiding mag gratis naar binnen. En elke laatste vrijdagavond van de maand is het discoavond!

De Pretfabriek

In Woerden bevindt zich De Pretfabriek. (klik) Deze binnenspeeltuin heeft afgelopen zomer een nieuwe vloer gekregen die extra geluid absorbeert. Kinderen kunnen zich vermaken op de autotootjesbaan, in de ballenbak of heerlijk van de glijbanen gaan. Voor de peuters is er ook een eigen gedeelte. De ballenbakballen worden iedere week gewassen. De entree bedraagt € 7,50 vanaf 1 jaar, begeleiders € 3,50 (inclusief koffie of thee) en op de peuterochtenden betaal je alleen voor de peuters € 5,00. Je kunt je bezoek combineren met het glow in the dark midget golf. Op dinsdag gesloten.

Superfun

Het speelparadijs van Super Fun is onderdeel van een Indoor Activiteitencentrum in Amersfoort. (klik) Het bestaat uit één groot speeltoestel met onder andere trampolines, een klimvulkaan en glijbanen en een speciale zone voor de kleintjes. Kinderen vanaf 1 jaar betalen € 7,50 (peuterochtend € 5,50) en begeleiders mogen gratis naar binnen. Ga je nog andere activiteiten bij Super Fun ondernemen dan betaal je in veel gevallen slechts € 6,00.

De Schatkids

De Schatkids (klik) zit in Veenendaal en kinderen kunnen hier lekker spelen op de speeltoestellen, trampolines, in de ballenbak, van de glijbanen gaan of een ritje maken in één van de twee monorails in de lucht. Ze zijn iedere dag open en kinderen vanaf 1 jaar betalen € 6,50, volwassenen € 1,75. Tijdens de peuterochtenden mogen de kleintjes voor € 4,00 naar binnen. Er is ook een babyzone en iedere dag kinderdisco.

Ken jij nog binnenspeeltuinen in Utrecht?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *